Home / / Slachtpartij op de Molenesch, Vilsteren wint met 8-1

Slachtpartij op de Molenesch, Vilsteren wint met 8-1

Vilsteren – Vilsteren is in 2019 nog ongeslagen. Negen competitieduels achtereen stond de ploeg van Hendri Zwinselman aan de goede kant van de score. Diever/Wapse moest de tiende tegenstander zijn die aan de zegekar gebonden werd. Op basis van de ranglijst moest dat kunnen. Maar…, oppassen geblazen. De bezoekers van Henk Everts zijn voorjaarsbloeiers, getuige een klinkende 6-1 zege op Scheerwolde een week eerder.
Niets aan de hand dus. Met dank aan Fedor Hendriks, die vier van de acht doelpunten voor zijn rekening nam. “Die is helemaal opgebloeid in het nieuwe jaar”, jubelde Zwinselman. “Ik heb met hem afgesproken dat ie na de winterstop vijftien goals ging maken. Hij staat nu al op veertien. Tja, instinct hè. Een goede spits staat altijd op de juiste plaats. Geen centje pijn vandaag. Oké, het zat mee. We scoorden vroeg en bij rust was het al 4-0.”
Combinatieploeg Diever/Wapse legde de thuisclub geen strobreed in de weg. Bij rust was het al gespeeld, door twee treffers Hendriks, eentje van Chiel Mars en een van Jari Vlierman. Na de thee voltooide Hendriks binnen het uur zijn valse hattrick. Pas bij 5-0 konden de bezoekers terug antwoorden. Na een eigen doelpunt van de formatie van Henk Everts, voltooide Hendriks zijn vierklapper, terwijl Lars Bloo het slotakkoord voor zijn rekening nam. Eenvoudige middag, 8-1.
Stand 5A: Hoonhorst 20-51, Vilsteren 21-47, DVSV 20-45, IJhorst 20-35, BEW 18-34, Kuinre 19-31, Uffelte 20-29, Giethoorn 19-28, Old Forward 19-26, Scheerwolde 20-22, Blankenham 18-16, Diever/Wapse 20-15, Willemsoord 19-4 (14-76) en Wapserveen 19-4 (-3) (19-92).

Het slotakkoord van de 8-1 overwinning is voor invaller Lars Bloo (nummer 13).

Verslag/foto: Willem Lampe

Lees ook

Koningsdag in aangepaste vorm

OMMEN – De Oranjevereniging Ommen gaat ervan uit dat Koningsdag in een aangepaste vorm gevierd …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.