Home / / Scholen bezorgd over varkensbedrijf Beerzerveld

Scholen bezorgd over varkensbedrijf Beerzerveld

BEERZERVELD/BEERZE – De besturen van basisscholen De Hoekstee en De Schakel hebben in een brief aan het college van B&W en alle fractievoorzitters van de Ommer politieke partijen hun zorgen geuit over de mogelijke komst van een varkensbedrijf met 14.000 biggen aan de Knolsdijk in Beerzerveld.

Als voornaamste punt van zorg noemen de scholen de verkeersveiligheid van de kinderen in Beerze en Beerzerveld. Ook over de luchtkwaliteit maken de scholen zich zorgen. Met de brief hopen de scholen te bereiken dat B&W geen vergunning zal verlenen voor een varkensstal op deze ‘onveilige locatie’.

“Elke weekdag fietsen de kinderen over de Knolsdijk, Beerzerhaar, Zwarteweg, Van Alewijkstraat en Beerzerweg naar basisschool De Hoekstee en De Schakel. Het is onverantwoord om, zoals zal gebeuren als er een vergunning wordt verleend voor het varkensbedrijf, hier tientallen vrachtwagens per week te laten rijden. De wegen zijn hier niet op toegerust en het risico op een (ernstig) ongeluk met kinderen die zelfstandig of onder begeleiding van hun ouders naar een van de scholen fietsen is reëel en wat ons betreft niet toelaatbaar”, laten de besturen van de twee scholen in de brief weten.

Lees ook

Leerlingen De Polhaar lopen alternatieve wandeldriedaagse

DALFSEN – De oudervereniging van De Polhaar liet zich niet ontmoedigen door de afgelasting van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.