Home / / ‘Romantiek met snarenspel en orgel’ in W.H. Zwart Hal

‘Romantiek met snarenspel en orgel’ in W.H. Zwart Hal

LEMELERVELD – In de W. H. Zwart Hal, Grensweg 17 te Lemelerveld, wordt zaterdag 6 april om 20.00 uur het concert ‘Romantiek met snarenspel en orgel’ gehouden. Een unieke samenklank van de Salvi Diana harp en het Monarke orgel. De harp wordt bespeeld door Maria en het orgel door haar man Lennert Knops.

Lennert is organist en componeert en arrangeert muziek voor zijn koren, voor harp en voor diverse andere instrumenten of bezettingen. Veel van deze muziek is ook op CD verschenen. Van zijn hand verschenen onder andere twee grote koorwerken; ‘Exodus’ en ‘Hij Leeft’. Als organist is hij verbonden aan de Hersteld Hervormde Gemeente van Papendrecht.
Maria speelt op dit moment op een Salvi Diana (harp), gemaakt van esdoornhout. Deze schitterende harp is niet alleen mooi om te zien, maar heeft ook een warme klank. Dit is een concertharp met uitgebouwde klankkast. De klankkast wordt met de hand geschilderd door een bladgoud decoratie en is gemaakt door een speciaal houtsoort, genaamd Fiemmevallei Rode Sparren, die de maximale resonantie geeft.
Op het programma staan onder andere werken als Preludium (D. Shostakovich), Gavotte (H. Vincent), Perfect symphony (E. Sheeran) en Adagio (T. albinoni, Elegy (T. Ball).

Reserveren kan telefonisch via 0572-371838 (Huetink), via e-mail adhuetink@gmail.com of via de site. De entreeprijs bedraagt 14 euro, inclusief koffie/thee met koek en een drankje en hapje na afloop. Kinderen t/m 12 jr. gratis toegang. Voor volledige programma zie:

www.huetink-royalmusic.nl

Lees ook

‘Op het geniale af’ van Benedict Wells

Het Boek van de Week Francis Dean woont met zijn moeder in een trailerpark in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.