Home / Nieuws / PvdA trekt zich terug uit onderhandelingen: ‘geen samenwerking mogelijk met FvD’

PvdA trekt zich terug uit onderhandelingen: ‘geen samenwerking mogelijk met FvD’

REGIO – De PvdA heeft besloten per direct de onderhandelingen in het provinciehuis stil te leggen. De verschillen tussen de sociaal-democraten en het Forum voor Democratie zouden te groot zijn. Gisteren werd bekend dat informateur Geert Jansen een Overijsselse coalitie met CDA, Forum voor Democratie, VVD, ChristenUnie en PvdA het meest kansrijk achtte.

“Wij hebben veel gesprekken gevoerd met de lokale vertegenwoordigers van FvD en daarin is bij ons de overtuiging ontstaan dat ook zij de standpunten en stevige stellingnames van hun partijtop niet altijd delen. Dat gaf ons in de eerdere gesprekken een basis om door te praten. Voor onze PvdA-fractie is het een absolute voorwaarde dat de FvD in Overijssel hier ook nadrukkelijk, expliciet en naar de buitenwereld afstand van neemt”, laat de partij in een schriftelijke reactie weten.

De uitspraken van Forum voor Democratie-voorman Thierry Baudet over homeopatische verdunning, vrouwen, leraren, wetenschappers en journalisten kunnen op veel kritiek rekenen binnen de partij. “Wij zijn niet blind voor de emotie die deze uitspraken en standpunten bij onze achterban en de inwoners van Overijssel oproept. Ondanks de zeer respectvolle en open gesprekken met de lokale vertegenwoordigers van FvD in de Provinciale Staten tijdens de informatie, komen wij tot de conclusie dat samenwerken in een coalitie met de partij FvD voor ons niet mogelijk is.”

Lees ook

Marinus de Jonge viert 101ste verjaardag

OMMEN – Marinus de Jonge vierde op 18 juni zijn verjaardag. Dat doen wel meer …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.