Home / / Podium voor Jeroen Hilster in eerste race
.

Podium voor Jeroen Hilster in eerste race

NIEUWLEUSEN – Jeroen Hilster is er niet in geslaagd de eerste plaats te pakken in de eerste race om het Open Nederlands kampioenschap in de OW Supercup 600. Vanaf pole position vertrokken, moest hij in de eerste ronde Marc Buchner voor laten gaan. Die eerste startpositie kreeg de nummer twee van de kwalificaties in de schoot geworpen, doordat nummer één gediskwalificeerd werd, vanwege overschrijding van de geluidsnorm.

Na enkele ronden moest Hilster, Nick Vlaar ook voorbij laten en werd het een gevecht tussen de nummers twee tot en met vijf achter koploper Buchner. Ook Eduard Troost en Frank Nieman passeerden de debutant voor het Oosterveen’s Ashford Formula raceteam. Nieman ging in de laatste ronde onderuit, waardoor Hilster met zijn ten Kate Yamaha R6 als vierde de finishlijn passeerde. Bijna terug in de box, hoorde Hilster dat hij zich toch mocht melden op het podium omdat IDM rijder, en winnaar, Buchner buiten mededinging mee reed op een daglicentie.

De trainingen op vrijdag en de kwalificaties voelden al goed, hij kon de sessies mooi opbouwen en reed steeds sneller rond. Als enige bleef hij onder de 1.45 met een tijd van 1.44.993 in de eerste kwalificatie. Ook in de tweede race streed hij mee met de besten, maar moest één rijder voor zich dulden, Hilster scherpte zijn tijd wel aan tot 1.44.408.

“Het was een lastige race, ik had wat grip problemen achter, maar toch nog als derde kunnen afsluiten,” geeft de coureur uit Lieveren aan. “Klein mazzeltje dat ik als eerste kon starten. Ik zat in een leuk groepje, maar het was lastig om in dat groepje het eigen tempo te houden. Al met al een goed weekend gehad.” Het team gaat eraan werken om de grip problemen op te lossen voor de volgende race op Koningsdag.

Ook teammanager Chris Wienen was erg tevreden. “Deze derde plaats was een aangename verrassing. Jeroen heeft gevochten voor wat hij waard was. In de laatste GT probeerde hij zelfs nog voorbij te komen en dat ging bijna nog mis. Ik ben hartstikke blij. We kennen het grip probleem en gaan dat oplossen.” Over de daglicentie van de winnaar had Wienen ook wel een mening. “Dit beïnvloedt de wedstrijd van de andere coureurs, hetzij op de baan of in het hoofd,” gaf hij als kritische noot. Gelukkig voor hem en Jeroen reed Buchner op gepaste afstand voor de rest uit.

Naast het goede resultaat van het eigen team, was hij ook blij met de uitslagen van andere rijders uit de regio. Eduard Troost van het TT racing team uit Staphorst stond met Hilster op het podium, waar de andere Staphorster Frank Nieman net niet op stond vanwege een val en ook feliciteerde hij het Start met hun tweede plaatsen.

Foto’s: Kees Siroo

Lees ook

Politiek verwoord: Het recht van de snelste

DALFSEN – Verschillende politieke partijen in de gemeente Dalfsen geven hun actuele standpunten weer in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.