Home / / Plan voor acht eengezinswoningen bij entree Hardenbergse wijk Marslanden

Plan voor acht eengezinswoningen bij entree Hardenbergse wijk Marslanden

HARDENBERG – De gemeente Hardenberg wil de bouw van acht eengezinswoningen aan de Van Sytzamahof in de Hardenbergse wijk Marslanden mogelijk maken. Op deze plek was eerder een appartementencomplex gepland. De gemeente heeft de omgevingsvergunning voor de bouw van het appartementencomplex ingetrokken. Een bestemmingsplan om de bouw van de eengezinswoningen mogelijk te maken wordt nu voorbereid.

Op het perceel aan de Van Sytzamahof in Hardenberg, ter hoogte van de rotonde Haardijk/Jachthuisweg bij de entree van de Hardenbergse wijk Marslanden, wilde de grondeigenaar zestig appartementen bouwen. De omgevingsvergunning om de bouw van het appartementengebouw mogelijk te maken is al in 2011 verleend. De bouw van het complex is echter tot op heden nog niet gestart.

In de afgelopen jaren heeft de gemeente de verschillende woningbouwplannen tegen het licht gehouden. Veel van deze woningbouwplannen zijn al jaren geleden gemaakt en sluiten niet meer goed aan op de huidige vraag naar woningen. Om ervoor te zorgen dat vraag en aanbod met elkaar in balans zijn, besloot de gemeenteraad op een aantal locaties het aantal te bouwen woningen terug te brengen. Dat is ook gebeurd bij het plan voor de bouw van het appartementengebouw aan Van Sytzamahof. Het voornemen was hier om het aantal te bouwen woningen terug te brengen van zestig appartementen naar acht eengezinswoningen. Wel kreeg de grondeigenaar twee jaar de tijd om de appartementen alsnog te verkopen.

De bouw van acht eengezinswoningen op deze plek past goed bij binnen het programma wonen. Volgens het programma wonen is er vooral in en rond centrumgebieden ruimte voor appartementen. Hiervoor zijn de nodige plannen in uitvoering of in voorbereiding, zoals de bouw van appartementencomplexen langs de Vecht in Hardenberg of in het gebied ‘Slotgraven’ in Hardenberg. Met plaatselijk belangen zijn afspraken gemaakt om te zorgen dat in de (kleine) kernen voldoende woningen voor de juiste huishoudens worden gebouwd.

Wethouder Martijn Breukelman: “De gemeente wil bouwen naar behoefte en ruimte bieden aan kansrijke woningbouwplannen. Door het aanpassen van dit plan ontstaat er meer ruimte om invulling te geven aan de wensen voor woningbouw in de kernen.”

Het college van B&W heeft vorige week besloten om de omgevingsvergunning voor de bouw van het appartementencomplex aan de Van Sytzamahof in te trekken. Tegelijkertijd besloot de gemeenteraad om een nieuw bestemmingsplan voor deze locatie voor te bereiden, waarmee de bouw van de acht eengezinswoningen mogelijk moet worden. Naar verwachting wordt het ontwerp-bestemmingsplan nog dit jaar ter inzage gelegd.

In de tussentijd zijn ontwikkelingen op deze plek niet mogelijk en neemt de gemeente geen aanvragen voor een omgevingsvergunning op deze plek in behandeling.

Lees ook

Gebrek aan fatsoen of lamlendigheid?

Ingezonden brief OMMEN – Fee Klinkenberg stuurde de redactie van het Ommer Nieuws een e-mail …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.