Home / Uncategorized / Saxenburgh neemt DUPP-zuil in ontvangst

Saxenburgh neemt DUPP-zuil in ontvangst

HARDENBERG – Eigen medische gegevens bekijken via het portaal: MijnSaxenburgh kan inmiddels al een tijdje. Nog niet elke patiënt maak hier gebruik van. Om meer bekendheid te geven aan het duppen: Digitale Uitwisseling tussen Patiënt en Professional, ontwikkelde de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) een speciale informatiezuil. Op 18 april 2019 namen Projectleider Roy Stokvis en Kinderarts en CMIO Karin Zwager de eerste zuil in ontvangst.

Om meer patiënten te stimuleren hun medische gegevens daadwerkelijk online te bekijken, sluit Saxenburgh zich aan bij de landelijke DUPP-campagne van de NVZ. Patiënten van Saxenburgh kunnen sinds 2018 online de uitslag van hun onderzoeken inzien, persoonlijke gegevens wijzigen en hun afsprakenagenda bekijken. Andersom kunnen zorgverleners bijvoorbeeld een voorlichtingsfolder en vragenlijst klaarzetten voor de patiënt. Karin Zwager: “Door te duppen krijgen patiënten meer inzicht en regie over hun eigen ziekte- en behandelproces en dat vinden wij als ziekenhuis heel belangrijk. Met de informatiezuil brengen we het belang van het raadplegen van je persoonlijk dossier extra onder de aandacht.”

Al 2 miljoen keer geduppt

Sinds de start is er al veelvuldig geduppt. De NVZ maakte bekend dat in 2018 ruim 2 miljoen keer geduppt is in de ziekenhuizen en andere instellingen voor medisch specialistische zorg. Roy Stokvis: “We krijgen veel positieve reacties, patiënten kunnen zich van te voren beter voorbereiden, hoeven niet te bellen om te vragen wanneer een afspraak ook alweer gepland staat of kunnen na een consult, thuis de uitslag nog eens rustig doornemen. Met behulp van de zuil hopen we dat het aantal patiënten dat gebruikt maakt van de portaal nog verder omhoog gaat”.
Inloggen in patiëntenportaal MijnSaxenburgh is mogelijk met DigiD en een sms-controle of de DigiD-app. Meer informatie over DigiD is te vinden via: https://digid.uabc.nl/nl/

 

Lees ook

Bouw 42 sociale huurwoningen aan de Wieken van start

NIEUWLEUSEN – Vrijdag  4 juni tekenden Woonstichting VechtHorst en aannemer Jorritsma Bouw de overeenkomst voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.