Home / / Passiespel boeit van begin tot einde

Passiespel boeit van begin tot einde

NIEUWLEUSEN – “Alles wat in de Paasweek gebeurt doen wij in twintig minuten.” Mink de Vries vat het Passiespel samen dat leerlingen van het Agnieten College op Witte Donderdag rond het Kulturhus de Spil hebben opgevoerd, beginnend met de intocht van Jezus, waarbij de docent Levensbeschouwing en Maatschappijleer in de rol van de Meester op pony Moortje het schoolterrein opreed.

“Leve de Koning”, schalde de helemaal in zijn rol opgaande de Vries naar de schare in de vorm van honderden leerlingen, die voor de gelegenheid waren toegestroomd naar het schoolplein. Voor de stoet uit ging een violist, een groep soldaten, Jezus’ discipelen en een groep vrouwen. Bij de Spil werd door ‘Jezus’ afgestapt om in het Kulturhus samen met zijn discipelen een maaltijd te gebruiken. Aansluitend ging de vertelling door tot en met de kruisiging en opstanding. Een vertelling over eenzaamheid, niet alleen zijn, de naam herinneren, lijden en overwinnen. Muisstil en geboeid werd er vanaf het begin tot het einde naar geluisterd. Een vertelling over verleden, heden en toekomst, muzikaal begeleid door DJ VanderWood met muziek van Paul Sinha, Guy Sebastian en Jeroen van Koningsbrugge.

Tekst/foto: Geke Lensen

Lees ook

Minder principes wanneer zetels een rol spelen

LEMELERVELD – Jannes Kuik, voormalig stadsdichter van Ommen maakt zich zorgen over de opkomst tijdens …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.