Home / / Paaseieren voor duivenmelker Gerard Wolters

Paaseieren voor duivenmelker Gerard Wolters

OMMEN – Voor de paasvlucht van dit jaar korfden de leden van PV de Luchtpost vrijdagavond 247 duiven in. Deze werd vervoerd naar de Limburgse plaats Weert, gelegen op hemelsbreed 152 kilometer van de Vechtstad. Onder ideale weersomstandigheden werden de duiven zaterdagmorgen om 09.30 uur gelost. De duiven hadden een zeer snel vertrek.

Gemiddelde snelheid 74 km per uur

Het was wederom een duif van Gerard Wolters die met de eer ging strijken. De 346, een duivinnetje van het bouwjaar 2017, tikte om 11.33 uur met een gemiddelde snelheid van 74 km/u als eerste aan op het hok aan de Stegerdijk in het buurtschap Stegeren. De eerste tien van de wedvlucht Weert: Gerard Wolters 1, 2, 3, 4, 5, 6 en 8; Gebroeders Ramaker 7 en 10; Piet Harmsen 9. Ook in rayon 6, met 2583 ingekorfde duiven, waren de duiven uit Ommen met drie duiven in de top 10 zeer goed vertegenwoordigd.

Traditionele prijsuitreiking

‘s Avonds vond in het clubgebouw aan het Arriërflier de traditionele prijsuitreiking plaats onder leiding van de Gebroeders Ramaker. Er waren maar liefst 540 eieren te verdelen, waarvan de meeste uiteindelijk in Stegeren terecht kwamen.

Foto: Willem Lampe; de duivenmelkers Henk en Gait Ramaker verdelen de paaseieren op basis van de uitslag van het concours Weert.

Lees ook

Minder principes wanneer zetels een rol spelen

LEMELERVELD – Jannes Kuik, voormalig stadsdichter van Ommen maakt zich zorgen over de opkomst tijdens …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.