Home / / OZC laat zich foppen door pover Juliana ’31

OZC laat zich foppen door pover Juliana ’31

OMMEN – Het moest een mooie eerste zaterdag van april worden voor de familie OZC. Met na afloop een persconferentie, een optreden van de BTW-band, plus enkele slingers aan het Rad van Fortuin, met aantrekkelijke prijzen, zoals 1 minuut gratis winkelen bij Appie Heijn of 1 maand gratis ijsco’s likken bij Ekkelenkamp. Dan voel je op de klompen wel aan dat bij winst de band weinig moeite hoeft te doen om clubhuis de Treffer in een dampende feestkeet om te toveren. De mooie namiddag-in-het-verschiet kende wel een klein struikelblokje: verlies tegen ‘zorgenkindje’ Juliana ’32, dat in eerste instantie een rechtstreekse afdaling moet zien te voorkomen, zou een geweldige domper zijn. Gebeurt dit onverhoopt toch, dan zal de BTW-band het bloed uit de vingers moeten spelen om een flauw lachje op de beteuterde en teleurgestelde gelaten te toveren.
Nou ja, de polonaise werd na afloop niet direct ingezet. Het was balen, hopen en ergeren, om via juichen toch weer te belanden bij balen. Wat is dat toch met OZC. Ook tegen Hellendoorn kwam de equipe van Martijn Berger in de openingsfase direct achter. Niet meer doen ben je geneigd te denken en dan komt het verhaal van de ezel en de steen om de hoek kijken. Noem het hardleers, dom, niet bij de les, hoe dan ook. De kwakkelende bezoekers krijgen in de openingsfase een corner. De bal belandt voor de kist van Bennemeer. Niemand grijpt in en de robuuste Eelco Duin frommelt het leer over de lijn. De thuisclub moet weer eens in de achtervolging en de gelijkmaker lijkt een kwestie van tijd. De formatie uit Hengelo ramt elke bal blind naar voren. Er zit geen enkel idee achter anders dan overleven. De minuten verstrijken en het tegenhouden lukt aardig. OZC weet maar geen bres te slaan in de afweer en het spel wordt steeds onnauwkeuriger. Het wil niet vlotten en hoofdschuddend zoekt het legioen clubhuis de Treffer op. Tjonge jonge, 1-0 achter tegen zo’n povere ploeg. Ook na de thee wordt direct koers gezet naar het doel van de degradatiekandidaat uit Hengelo. Stefan Schoenmaker mag het als invaller laten zien. Net als herintreder Rick-Jan de Groot. De twee zorgen voor dreiging en het is geen toeval dat juist dit duo verantwoordelijk is voor de gelijkmaker. Schoenmaker in de rol van voorbereider, De Groot mag de kroon op het werk zetten. De thuisploeg wil meer, maar doelman Oscar van Dalen wenst niet te capituleren en groeit uit tot de grote man aan de zijde van Juliana ’32. De klok verspringt naar 90 als Tom Kok listig een balletje steekt op Harm-Jan Tip. De routinier schiet tegendraads in en Van Dalen is geklopt. Hè, hè, eindelijk. De uitstekend leidende Gerwin Moeken kijkt op zijn klok, maar laat nog even doorspelen. Blind wordt de bal richting de kist van Bennemeer gerost. Een overtreding volgt. Iets buiten de zestien. Pieter Hilgerink ontfermt zich over de bal. Het zal toch niet… De bal zet koers richting doel. Bennemeer komt in de buurt, maar wordt geklopt. 2-2, een belachelijke eindstand gezien de veldverhouding, maar ja, ‘as je niet scoort, ken je niet winnen’, om er maar eens een Cruijffiaanse uitspraak tegen aan te gooien.

Opstelling: Bennemeer; Kok, Ramon Schuldink, Merjenburgh, Makkinga; Veerman (59. Van Keulen), Tip, Dunnewind; De Lange, Koggel (45. Schoenmaker), Simons (63. De Groot).

Stand 3D: PH 21-59, Bergentheim 21-46, Hellendoorn 21-39, Quick ’20 21-38, Kloosterhaar 21-34, ASV ’57 21-28, OZC 21-27, SVVN 21-26, Voorwaarts V 21-25, Wilhelminaschool 20-24, Mariënberg 21-22, DES 21-21, Juliana ’32 20-12 en Blauw Wit ’66 21-9.

OZC was continu op de helft van Juliana ’32 te vinden, maar moest toch genoegen nemen met een 2-2 onbeslist.

Foto/verslag: Willem Lampe

Lees ook

Het Boek van de Week

We hebben reikhalzend uitgekeken naar dit nieuwste prentenboek van Mark Haayema (zie Boek van de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.