Home / / OZC dames 1 maakt indruk met ruime winst

OZC dames 1 maakt indruk met ruime winst

OMMEN – De competitie kabbelt met nog vijf wedstrijden te spelen naar het einde. In deze vijf wedstrijden zal OZC nog de nodige punten bijeen moeten sprokkelen om de nacompetitie te ontlopen. Zaterdag tegen ZVV’56 uit Apeldoorn werd daar een begin mee gemaakt.

OZC begon goed aan de wedstrijd en met name Carin Meesters-Bakhuis drukte haar stempel op de eerste 20 minuten. ZVV’56 kreeg er geen vat op. Met enkele uitstekende haarscherp aangesneden passes zorgde zij steeds voor grote paniek in de Apeldoornse defensie. Na tien minuten schoot Leonie Spijkers uit één van deze prima ballen de 1-0 voor de thuisploeg binnen. Verderop in de wedstrijd lukte het ZVV’56 om de 1-1 achter de Ommense doellijn te schieten. Daar ging een klutsbal op het middenveld aan vooraf die door ZVV’56 direct op één van hun snelle spitsen werd gespeeld. Nog geen minuut later nam OZC weer een voorsprong, opnieuw door Leonie Spijkers. Na deze 20 minuten tapte ZVV’56 uit een ander vaatje. Duidelijk was dat door de noodgedwongen omzettingen in de defensie, OZC hier geen goed antwoord op had. Het was dan ook een wonder dat de rust werd gehaald met een 2-1 voorsprong al keurde de scheidsrechter nog wel de 3-1 om onbegrijpelijke redenen af.
Een getergd OZC kwam de kleedkamer uit voor de tweede helft en de vraag was even in wiens voordeel de wedstrijd zou kantelen. Inez Pat gaf een duidelijk antwoord op deze vraag en maakte met de 3-1 duidelijk dat er voor het Apeldoornse team niets meer te halen viel. Tanja Hamhuis schoot de wedstrijd daarna definitief in het slot en tekende de 4-1 aan. Uiteindelijk werd de eindstand bepaald op 4-2 maar dat OZC een dik verdiende overwinning had behaald, was voor het talrijke publiek wel duidelijk.
Zaterdag speelt OZC-dames 1 in en tegen Hollandscheveld om half drie.

Lees ook

Zoekplaatje: OCO-ijs

De oudste bewaard gebleven foto’s van fotojournalist Herman Wigbels in de regio Ommen zijn gemaakt …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.