Home / tweetpost / OVC ’21 verzuimt KSC te scalperen

OVC ’21 verzuimt KSC te scalperen

OMMEN – En of er sprake was een voorjaarsdip. Na drie nederlagen achtereen snakte OVC ’21 naar een goed resultaat. Niet alleen spelers en begeleiding, ook de supporters, waaronder een aantal klassieke, al wat oudere mopperkonten, waar je uitspraken van verwacht als ‘Toon dat U het klassieke korenbloemblauwe shirt van OVC ’21 waardig bent!’ Of ‘Ontworstelt U aan den grauwen middenmoot!”

Of het gelukt is? Mwoah…, gedeeltelijk. De thuisclub liet tegen KSC bij vlagen goed voetbal zien. Een onderdeel van het voetbal was minder goed verzorgd. De belangrijkste factor: scoren. Het was ook geen toeval dat bij het verlaten van het speelveld, rond de klok van vier, de mondhoeken van de spelers uit Schoonoord omhoog stonden. Bij ‘de blauwen’ droop het chagrijn, of nee, de teleurstelling van de bezwete gelaten.

Op Westbroek was eigenlijk maar een ploeg die aanspraak mocht maken op de zege. Dat was de thuisploeg. Nauwelijks op gang stuurt Robin de Wit Wesley Haverkort, linksback met aanvallende intenties, op pad. Een man voorbij, de tweede mag zich ook vergapen aan zijn rugnummer 2 en de pass op Tyron Schokker is op maat. De centrumspits tikt de Derbystar tegen het aluminium, in plaats van het nylon. Het was de deur naar een breed scala aan scoringskansen, die niet op waarde worden geschat. Klinkende munt was er pas in het tweede bedrijf en met behulp van arbiter Mansour. Direct na de aftrap zocht OVC ’21 het doel van Danny Hollander, sluitpost in dienst van de Kiel Schoonoord Combinatie. Met de rug naar het doel krijgt Schokker een kegel van achteren. Verre van handig en zelfs oliedom. Mansour lijkt te twijfelen, maar doet ondanks verontschuldigende gebaren richting de uitspelers, het enige juiste en wijst naar de stip. Robin Meijerink verlaat de verdedigende stelling om het leer vanaf de stip in de kruising te jagen. De thuisploeg houdt de druk er goed op. KSC komt niet aan voetballen toe, laat staan kansen creëren. Maar 1-0 blijft link. Corner tegen. De bal zeilt hoog voor de pot van Nadolny. De robuuste Sander Schuiling spot met de wetten van de zwaartekracht en zweeft als een adelaar naar het leer. Knik, raak, domper voor OVC ’21. De thuisclub komt de tegenslag niet meer te boven. Als Mansour affluit gaan bij KSC de handen in de lucht en bij de spelers in het blauw de koppies naar beneden. Prima spel, maar een passende beloning bleef uit.

Opstelling: Nadolny: Haverkort, R. Meijerink, De Wit (79. Van Elburg), J. Meijerink; Ter Burg, Mayilyan, Mulder; Nouri, Schokker, Zandman (59. Herbrink).

Stand 4E: Pesse 16-41, HODO 15-37, Titan 18-34, KSC 17-30, Sweel 17-27, OVC ’21 17-26, Wijster 18-24, Bargeres 16-21, DSC ’59 17-19, VIOS (O) 17-18 (25-40), EHS ’85 17-18 (26-45), Schoonebeek 16-17, DVC ’59 17-10 en Witteveense.

 

Verslag/foto’s: Willem Lampe

 

Linksback Wesley Haverkort was regelmatig op de vijandelijke helft te vinden

Damon Nouri was een plaag voor de verdediging van KSC

Damon Nouri is gevloerd in de zestien van KSC, maar krijgt een vrije trap tegen wegens vermeend theater

Lees ook

Het Boek van de Week

We hebben reikhalzend uitgekeken naar dit nieuwste prentenboek van Mark Haayema (zie Boek van de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.