Home / / OVC ’21 schakelt na rust bij en walst over EHS ‘85

OVC ’21 schakelt na rust bij en walst over EHS ‘85

OMMEN – Behoudens het stralende weer viel er lang niets te genieten op Westbroek. Zowel thuisclub OVC ’21 als het bezoekende EHS ’85 slaagden er geen seconde in gevaar te stichten voor het vijandelijke doel. Bestuurslid en vrijgezel Van Elburg nodigde twee dames uit voor een borreltje bij hem thuis, op het fraaie terras naast het duivenhok – overigens geen tortelduiven, maar postduiven. Het aanbod werd in overweging genomen. En terreinmanager Sander Schuldink was na een half uurtje al vertrokken om thee te halen voor de spelers tijdens de rust. O ja, het leek of trainer Freek Goeree een paar keer gestoken werd door een wesp, zo vlot was hij in de benen, om te coachen, dan wel zijn ongenoegen over het vertoonde spel kenbaar te maken. “De trainer is het scherpst van allemaal”, liet clubman Rien Habers zich ontvallen. Tja, als er niets te beleven valt op het veld, ga je op de randzaken letten. Gelukkig werd dat na rust anders. Het zomeravondvoetbal, een term die niets meer of minder betekent dan wat zielloos, impotent heen en weer geschuif met het speeltuig, was voorbij. OVC ’21 schakelde bij en de tekortkomingen van EHS ’85 kwamen plots aan het licht. Zo lang het tempo niet te hoog lag konden de bezoekers uit Emmen het nog wel bijsloffen, zodra de versnelling een tandje hoger ging was het happen naar lucht en overleven. Het spel speelde zich voor negentig procent (bescheiden inschatting) af op de helft van de gasten. Troef Boy Mestemaker, in Emmen nog de Beul van OVC ’21 met drie treffers, was een eilandbewoner en kwam in het stuk niet voor. Toch kwam het manco van de equipe van Goeree schrijnend aan de oppervlakte. Het scoren wil maar niet vlotten. Ter Burg legde de bal panklaar op de pantoffel van Stein Leuninge, die op geringe afstand van het doel hopeloos faalde. “Het wordt toch niet weer zo’n middag”, verzuchtte voorzitter Gerard Habers, verwijzend naar de pot tegen KSC, waarin ook een breed scala aan kansen onbenut werd gelaten. Typerend misschien dat er een centrumverdediger aan te pas moest komen om de nul te verjagen. Robin de Wit brak de ban, na een bal die kluts, kluts, kluts, zomaar voor zijn rechter Adidas viel. In het resterende halve uur kon de thuisclub de score niet opkrikken. Blijft link, 1-0, maar de formatie uit Emmen was geen moment bij machte om gevaar te stichten voor doelman Nadozny. De klok stond al op 90 toen Tyron Schokker OVC ’21 eindelijk in veilige haven schoot, na goed voorbereidend werk van de uitstekende invaller Stefan Herbrink.

Opstelling: Nadolny: M. Mulder, R. Meijerink, De Wit, Haverkort; Ter Burg (84. Meulenbelt), Mayilyan, L. Mulder, J. Meijerink (72. Van Elburg); Leuninge (65. Herbrink), Schokker.

Stand 4E: Pesse 17-44, HODO 16-40, Titan 19-37, KSC 18-30 (41-26), Sweel 18-30 (34-24), OVC ’21 18-29, Bargeres 17-24, Wijster 19-24, VIOS (O) 18-21, DSC ’59 18-19, EHS ’85 18-18, Schoonebeek 17-17, DVC ’59 18-10 en Witteveense Boys 21-9.

En weer strandt een aanval van OVC ’21 op het doel van EHS ’85 in goede bedoeling.

Verslag/foto: Willem Lampe

Lees ook

Evelien fietst in zes weken langs 75 IPSO inloophuizen

Op 30 juni aanstaande bezoekt zij het Vechtgenotenhuis OMMEN – Op woensdag 30 juni om …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.