Home / / OVC ’21 pakt nuttige punten in Wijster

OVC ’21 pakt nuttige punten in Wijster

WIJSTER – OVC ’21 mikt op plaats vier. Een plaats welke op basis van de eindstand mogelijk recht geeft op een ticket voor de nacompetitie. Met de nadruk op mogelijk. De ranglijst en de stand in periode twee en drie staat zo scheef als de Toren van Pisa. Her en der moeten nog wat potjes worden ingehaald. Hoe dan ook, om in ieder geval de hoop levend te houden was winst in en tegen Wijster een must voor de formatie van Freek Goeree.

De bezoekers uit Ommen voldeden aan de verwachting. Niets meer, niets minder. Op De Meer in Wijster had maar een ploeg recht op de overwinning en het recht had zijn beloop. Even leek OVC ’21 een lastige middag tegemoet te gaan. Nadat een aantal pogingen stierven in schoonheid, deelde de thuisclub de eerste tik uit. Het centrale duo Meijerink en Van Elburg lieten een gapend gat waar Marc Priet handig indook. Even doorschakelen naar de vier, kijken en de bal langs de kansloze Nadolny schuiven. Balen voor de Vechtdalbewoners, maar goed, meer dan zeventig minuten om de schade te repareren. Lang hoefden de meegereisde supporters niet in de zenuwen te zitten. Aanval over links Damon Nouri is Lars Timmerman weer eens te snel af. Kijken, voorgeven en de instormende Dennis ter Burg laat doelman Nick Woering vissen. Nog binnen het eerste halve uur grijpt OVC ’21 een voordelige marge. Nu kruipt Ter Burg in de rol van voorbereider en mag Stein Leuninge de kroon op het werk zetten. Mooie voetbalgoal. Bewaker te kijk zetten, achterlijn halen, kijken, voorgeven en boem! De thuisclub wil zich niet laten wegspelen en ‘het grote mes’ gaat er op. Onder het mom: dan maar een kaart, maar we laten niet met ons sollen. De kassa van de KNVB gaat rinkelen. Wesley Haverkort wordt gelanceerd in de vijandelijke zestien, verliest zijn rechterschoen bij de charge van René Dolfing. Arbiter Bart Zinger uit Westerbork houdt kennelijk van mannelijk voetbal en wuift het vergrijp tot woede van Haverkort weg. De 1-2 blijft staan tot een kwartier voor tijd. OVC ’21 is sterker, maar kan de genadestoot maar niet uitdelen. Tijd voor Zandman. Die even later als invaller doet wat zijn coach van hem verwacht. Hij schiet de runner-up in veilige haven (1-3). Een degelijke overwinning voor de equipe van Goeree, met Joost Meijerink als een zo goed als foutloze vlaggenist, wiens signaal door Zinger slechts een keer werd genegeerd.
Opstelling: Nadolny: De Wit (74. M. Mulder), R. Meijerink, Van Elburg, Haverkort; L. Mulder, Mayilyan, Ter Burg; Leuninge (85. Meulenbelt), Schokker, Nouri (65. Zandman).

Stand 4E: Pesse 18-45, HODO 18-44, Titan 20-40, KSC 19-33, OVC ’21 19-32, Sweel 20-31, Bargeres 18-25, Wijster 20-24, VIOS (O) 20-24, Schoonebeek 19-20, DSC ’59 19-19, EHS ’85 20-19, Witteveense Boys 22-12 en DVC ’59 20-11. Verslag/foto: Willem Lampe

Lees ook

Rode Kruis collecteweek

REGIO – Deze week is het de collecteweek van het Rode Kruis. Met een gift …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.