Home / / OVC ’21 is koploper Hodo de baas

OVC ’21 is koploper Hodo de baas

HOLLANDSCHEVELD – OVC ’21 bracht een bezoek aan Hodo, de nieuwe koploper van 4D. De ploeg uit Hollandscheveld nam een week eerder de leiderstaf over van Pesse. De voordelige marge was slechts een punt. Zaak voor de prille lijstaanvoerder om de winst op het lommerrijke sportpark ‘t Hoge Bos te houden.
Waar Hodo loert op de titel, zoekt OVC ’21 naar de resterende kruimels. De vierde stek in de eindrangschikking, welke aan het eind van de rit met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid recht geeft op een nacompetitieticket, is nog binnen bereik. Voorwaarde is dat je blijft winnen en dat concurrent KSC een banenschil treft waar het over uitglijdt.
Een maandje terug kreeg OVC ’21 tegen de Hollandschevelders op het vertrouwde Westbroek met 0-4 op de botten. Dramatische cijfers die een kansloze nederlaag doen vermoeden, maar niets is minder waar. Op 0-0 laat de formatie van Freek Goeree een strafschop liggen en komt kort voor de thee tegen de veld- en kansenverhouding in op 2-0 achter. Die schade kon ondanks een breed spectrum aan mogelijkheden niet worden gerepareerd. In de slotfase marcheert Hollandscheveld Overwint Door Oefening door naar 4-0 en kreeg de ploeg uit Ommen les in effectiviteit. Er stond dus nog een rekening open. Hamvraag was of deze vereffend kon worden en concreter: was de Koningsdag een beetje verteerd?
Om met die laatste vraag te beginnen: de bezoekers uit de Vechtstad waren prima hersteld. De equipe van Goeree speelde een baas partij in Hollandscheveld. Er werd weinig tot niets weggegeven, concentratie van minuut een tot minuut negentig en wat extra speeltijd. De thuisclub begon sterk en had een veldoverwicht zonder dat dit leidde tot kansen. Na een kwartier kwam er evenwicht in de partij. Langs de lijn werd al een tijdje Arno Offerman ingeschoten. Doelman Pol zat niet lekker en had last van zijn ribbenkast. Met de onderbreking in aantocht moest de stoere goalie van Hodo aan de bak. Stefan Herbrink zag wel iets in een resoluut opgeruimde bal van achteruit. Schakelen naar de vier en rennen maar. Pol vloog uit zijn kist, kwam niet uit met zijn passen, schrok zich een hoedje van de rappe vleugelaanvaller, miste de Derbystar en Herbrink zag het lege doel opdoemen als gapend gat. Een licht, maar fataal schuivertje was als bijtend zout in een open wond. Pal na de thee gaf de afweer van Hodo vanuit het niets ruimte weg. Jij? Nee, jij? Ik? Ja? Te laat. De sluis stond wagenwijd open. Razmik Mayilyan stoof het gat in en had de wedstrijd al in het slot kunnen gooien, maar het middenveldmotortje had het vizier niet op scherp. De 0-2 viel halverwege het tweede bedrijf. Een vrije trap van Dennis ter Burg eindigde perfect in de loop van Stijn Schuurman. Met een simpele voetbeweging liftte de invaller het leer perfect over doelman Arno Offerman, die juist de geteisterde Pol was komen aflossen. Leuke binnenkomer, maar niet heus.
Was het de druk van het leiderschap? Een offday? Zeg het maar. Bij Hodo lukte weinig tot niets. De bezoekers uit Ommen waren een paar keer vanuit de omschakeling dicht bij 0-3, maar vergaten de thuisclub te scalperen. Nou ja, 0-2 weinig tot niets weggeven. Dikke duim omhoog!

Opstelling: Nadolny; M. Mulder (45. Schuurman), De Wit, Meijerink, Haverkort; L. Mulder, Mayilyan, Ter Burg; Leuninge (65. Van Haarlem), Schokker, Herbrink (87. Samet).

Stand 4E: HODO 21-48 (53-12), Pesse 21-48 (47-16), Titan 22-44, KSC 21-39, OVC ’21 21-38, Sweel 22-35, Bargeres 20-29, VIOS (O) 22-27, Wijster 22-24, Schoonebeek 21-22, DSC ’59 21-19, EHS ’85 22-19, DVC ’59 21-12 en Witteveense Boys 23-12.

Verslag/foto: Willem Lampe

Lees ook

Welcome to the family!

(Advertorial) Freeroad is dé Mazda dealer van Midden-Nederland. In de meest dynamische stad Zwolle, mag …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.