Home / Nieuws / Ook gemeente Dalfsen cancelt paasvuren

Ook gemeente Dalfsen cancelt paasvuren

DALFSEN – In navolging van omliggende gemeenten heeft ook Dalfsen besloten komende weekend geen paasvuren toe staan in de gemeente. De verwachte hoge temperaturen in combinatie met de droogte maken het te gevaarlijk.

Burgemeester Van Lente vindt het ontzettend jammer dat de paasvuren niet afgestoken kunnen worden. “Ik weet dat inwoners heel veel plezier beleven aan de paasvuren. Ik keek er dan ook erg naar uit om mijn eerste paasvuur in Dalfsen aan te steken. Dat ik moet beslissen om geen paasvuren toe te laten vind ik dan ook erg jammer. Maar een natuurbrand kan zich in deze droge periode zeer snel en onvoorspelbaar ontwikkelen en uitbreiden.”

De organisatoren zijn bijgepraat over het besluit. Als de weersomstandigheden verbeteren en Veiligheidsregio IJsselland fase 1 weer in werking stelt, mag het paasvuur in principe twee weken na Pasen, in overleg met de gemeente Dalfsen, alsnog ontstoken worden.

Uiterlijk 6 mei moeten de paasstapels opgeruimd worden al dan niet in samenwerking met de gemeente Dalfsen. In verband met de veiligheidsrisico’s adviseert de gemeente Dalfsen om geen snoeihout meer in te leveren voor de paasvuren.

Lees ook

S.V. Nieuwleusen helpt Stichting Hand in Hand

NIEUWLEUSEN – Afgelopen zaterdag staken spelers en kaderleden van het 1e elftal, bestuursleden en leden …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.