Home / / Muziekvereniging Polyhymnia maakt indruk op publiek

Muziekvereniging Polyhymnia maakt indruk op publiek

LEMELERVELD – Muziekvereniging Polyhymnia heeft zaterdag in sporthal Heidepark in Lemnelerveld een zeer geslaagde jaaruitvoering gegeven, die indruk maakte op het publiek.

Tijdens deze middaguitvoering was het de beurt aan de jeugdgroepen om zich van hun beste kant te laten zien. Alle sectoren van de vereniging, dat wil zeggen fanfare, slagwerkgroep en majorettes, beschikken over twee jeugdgroepen. Aan het einde van de show bleek dat het promotiefilmpje – overigens gemaakt met muziek van de musical ‘Annie’, ook gespeeld door de jeugdfanfare die middag – van de vereniging als deelname van de clubactie van de Rabobank zó werd gewaardeerd, dat Polyhymnia in de prijzen viel: duizend euro voor beste jeugdige video.

Die avond was het tijd voor de avonduitvoering, hét moment waar menigeen maanden, zelfs het hele jaar al op gewacht heeft. De dirigent van de fanfare gaf het seintje, waarop fanfare en slagwerkgroep inzetten en zo de majorettes op het nummer ‘Easy Lover’ naar de dansvloer begeleidden. Bij de majorettes deden nu de A- en B-groep mee, waarvan de laatste ook al op de middaguitvoering te zien was. Beide groepen maakten de sfeer minder statisch, door de vloer te vullen met acrobatiek en complexe choreografie.
Een van hun stukken werd uitgevoerd door een duo in plaats van een hele groep, wat duidde op nog meer stalen zenuwen. De slagwerkgroep maakte overigens ook indruk op de vloer, zij verruilden soms hun serieuze concertstukken door show. Zo was er een bijzondere constructie van acht trommels die tegelijk werden bespeeld, en eerder al zongen de drummers zelfs samen met publiek ‘The Lion sleeps tonight’. Samen met de fanfare werd ‘Soldaat van Oranje’ uitgevoerd, geheel in stijl reed voorafgaand aan de inzet een motor voor het podium langs.
De fanfare maakte trouwens indruk door meteen het intensieve, negen minuten durende ‘Centuria’ ten gehore te brengen en later op de avond ‘Elisabeth’ met een gelijke duur.
De avond werd afgesloten met een loting en de volgende dag was het weer aan de leden om de sporthal spic en span te maken.

Foto: Martin Zwakenberg/tekst: Vincent Heerink

Lees ook

Rode Kruis collecteweek

REGIO – Deze week is het de collecteweek van het Rode Kruis. Met een gift …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.