Home / / Meet and greet met bronskunstenares Hetty Blankesteijn

Meet and greet met bronskunstenares Hetty Blankesteijn

OMMEN – Hoe werkt een bronskunstenaar? Dit is zondag 7 april te zien in Galerie Tom Lucassen te Ommen. Hetty Blankesteijn geeft daar tussen 14.00 en 17.00 uur uitleg over het ontwerpen, gieten en afwerken van brons. Sopraan Ingrid Kamphuis zingt enkele toepasselijke liederen.

Maar liefst negentien bronzen beelden en beeldjes exposeert Hetty Blankesteijn in galerie Tom Lucassen. Hoe Hetty tot het uiteindelijke beeld komt, legt ze stap voor stap uit tijdens de ‘meet and greet’. Ze vertelt over de methode en de werkwijze van ‘verloren was’, Brusselse aarde, vormzand en mallen. Aan de orde komen ook het gieten van brons en giet- en ontluchtingskanalen. Daarna maakt ze de bezoekers bekend met het patineren: koud of warm patineren, welke stoffen leveren welke kleuren op?
Sopraan Ingrid Kamphuis zingt tussendoor en neemt haar publiek mee in Keltische sferen en in gedachten over de wereld reizen. Het programma wordt die middag meerdere keren herhaald. U kunt telkens instappen in galerie Tom Lucassen, Prinses Julianastraat 10 in Ommen. De toegang is gratis evenals de koffie en thee.

Lees ook

Koningsdag in aangepaste vorm

OMMEN – De Oranjevereniging Ommen gaat ervan uit dat Koningsdag in een aangepaste vorm gevierd …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.