Home / / Mariënberg houdt vast aan moeilijke route

Mariënberg houdt vast aan moeilijke route

MARIËNBERG – Mariënberg speelde afgelopen zaterdag de wedstrijd tegen Juliana’32. Clubman Alfred Dorgelo was aanwezig en schreef onderstaand wedstrijdverslag.

Op de keper beschouwd had Mariënberg na twee keer 45 minuten tegen Juliana’32 misschien ook wel niet meer verdiend dan een 2-2 gelijkspel. Een remise die na afloop aanvoelde als een zuur en dom verlies gezien de ongemeen spannende strijd onderin. Bij de volle buit had Mariënberg zomaar op de achtste plek gestaan met nog meer afstand van de gevaarlijke dertiende en twaalfde stek!

De conclusie is dat Mariënberg maar blijft kiezen voor de uiterst moeilijke route naar het uiteindelijke doel. Namelijk zich zo vroeg mogelijk veilig spelen in de 3e klasse D. Jammer was gewoon dat beide tegendoelpunten voorkomen hadden kunnen worden. Bij de eerste stond de muur totaal verkeerd opgesteld, bij de tweede mocht de aanvaller van Juliana’32 frank en vrij en bovendien ongehinderd binnen koppen.

Beide ploegen bakten er speltechnisch niet veel van. Op de eerste echt warme voetbalzaterdag in 2019 hadden de 22 acteurs tevens te maken met een behoorlijk stuiterig veld. Althans, dat was wellicht één van de oorzaken dat de spelers van de thuisploeg elkaar vooral in het eerste bedrijf elkaar zeer moeilijk konden vinden.

Het eerste half uur gebeurde er niet veel. Na 37 minuten kreeg Juliana’32 een vrije trap op de rand van de zestien die even later tot de 0-1 werd gepromoveerd. Een doelpunt die er volgens de kenners er niet in had gemogen. Voor rust ontsnapte Mariënberg nog aan de 0-2 van de club van mien Ome Johan. Eerst stond de paal in de weg, de rebound leek alsnog prijsschieten voor de Hengelöers maar belandde gelukkig op de vuisten van Thijs Altena.

Na rust was het Rolf Hofsink die zijn ploeg bij de hand nam. Hij maakte na 57 minuten de verdiende gelijkmaker (1-1) en scoorde in de 65e minuut met bijna een identieke actie de bevrijdende 2-1 voorsprong. Ok, slecht voetballen maar toch voorstaan. Gezien de tussenstanden op de andere velden een lekker resultaat.

Maar zoals gezegd mocht Mariënberg afgelopen zaterdag het gelijke spel wel terdege bij zichzelf zoeken. Bij een vrije trap aan de zijkant werd er in de defensie van de roodzwarten wederom niet adequaat gereageerd en zo kon het gebeuren dat Juliana’32 weer langszij kwam in de 71e minuut (2-2). Hierna kregen de bezoekers de kans om zelf de 2-3 binnen te schieten maar stond Thijs andermaal op zijn post. De laatste twintig minuten veranderde er niets meer aan de stand.
Mariënberg verzuimde zo jammer genoeg om qua punten afstand te nemen van de onderste regionen.

Natuurlijk hebben we nog altijd alles in eigen hand. Mede dankzij de overwinningen van Kloosterhaar op DES, die van Blauw Wit op Voorwaarts en van Quick op SVVN. Nu twee weken rust en dan nog drie finales. Voorwaarts en OZC, beide uit, en dan de laatste wedstrijd van het seizoen thuis tegen Blauw Wit.

Alfred Dorgelo

Opstelling: Thijs Altena, Erjan Lamberink, Michael Zweers, Dani van der Veen, Roy Kelder, Wesley Willems (78. Ryan Buitenhuis), Rolf Hofsink, Dennis van der Veen, Kevin Bolks, Patrick Willems (83. Bertin Veurink), André Plaggenmars
Man van de Wedstrijd: Rolf Hofsink!

Lees ook

Margriet Wiedemeyer nieuwe directeur bedrijfsvoering Dimence

REGIO – Margriet Wiedemeyer (1975) start 1 juni als nieuwe directeur bedrijfsvoering bij Dimence. Wiedemeyer …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.