Home / / Lezing bij VNM De Vechtstreek over het leven in het Krugerpark

Lezing bij VNM De Vechtstreek over het leven in het Krugerpark

OMMEN – Dinsdag 9 april geven Ella Roelfs en Machteld Oudshoorn, na de jaarvergadering van VNM De Vechtstreek, een presentatie over hun reis naar Zuid-Afrika en dan met name over hun bezoek aan het Krugerpark.

Foto: Ella Roelfs

Het Krugerpark in Zuid-Afrika is een van de bekendste en grootste wildreservaten ter wereld. Het is een gigantisch park; het is bijna zo groot als de helft van Nederland, waar je tussen de bossen, savannes en rivieren op elk moment bijzondere vogels en dieren kunt tegenkomen. Verreweg de meeste bezoekers van het park komen vooral om de Big Five, Olifant, Luipaard, Buffel, Leeuw en Neushoorn, in het wild te zien.

Machteld Oudshoorn en Ella Roelfs zijn niet alleen voor de Big Five naar het Krugerpark geweest: het park is namelijk een paradijs voor vogelaars. Er leven 500 verschillende en vaak prachtig gekleurde vogels, 147 verschillende zoogdiersoorten, 114 soorten reptielen, 227 vlindersoorten. Om optimaal van alle soorten en van de rust te genieten huurden ze een auto, zodat ze alle tijd voor zichzelf hadden om de door hen gespotte dieren en vogels te observeren en, indien mogelijk, te fotograferen en te filmen. Zij vinden het heerlijk om te kunnen gaan en staan waar ze willen en om overal te kunnen stoppen. Zo zagen ze verschillende dieren op steenworp afstand of soms nog dichterbij en moesten ze meer dan eens stoppen voor apen, giraffen, olifanten, schildpadden of andere soorten die de weg overstaken. Ook bomen en planten werden op de gevoelige plaat gezet, waarvan een enorme variëteit is.

Toen Machteld en Ella nog maar net terug waren in Nederland vroeg Henk Jan Bezemer, bestuurslid van De Vechtstreek, of ze een lezing wilden geven over het leven in het Krugerpark. Dat wilden ze graag en daarover vertellen ze dus op 9 april vanaf 20.15 uur in de Kern aan de Bouwstraat 23. Leden en niet-leden van De Vechtstreek zijn van harte welkom! Leden van De Vechtstreek hebben gratis entree, niet-leden betalen 2 euro p.p.

 

Lees ook

Het Boek van de Week

We hebben reikhalzend uitgekeken naar dit nieuwste prentenboek van Mark Haayema (zie Boek van de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.