Home / / Lezing bij Ccoba over Transgenders

Lezing bij Ccoba over Transgenders

OMMEN – Op uitnodiging van Ccoba, de culturele commissie van Bibliotheek Ommen, houdt ervaringsdeskundige Willemijn Ahlers dinsdag 9 april een lezing over Transgenders. De avond begint om 20.00 uur in Bibliotheek Ommen (bovenverdieping, lift aanwezig).

Een verhaal over mogen, durven en kunnen zijn wie je bent. Willemijn Ahlers is een vrouw die als man heeft geleefd. Ter afsluiting van een boeiend Ccoba-seizoen vol culturele lezingen komt zij op 9 april haar persoonlijke, indringende verhaal vertellen in de bibliotheek Ommen.
Een cursus persoonlijk leiderschap die ze volgde voor haar werk dwong Willemijn (toen nog Wim) om echt naar zichzelf te kijken. Toen haar de vraag werd gesteld ‘Wat houd je voor jezelf en voor anderen verborgen?’ werd ze daardoor diep geraakt. Het proces van nadenken dat daaruit volgde, leidde tot haar besluit om voortaan te zijn wie ze altijd al was: gewoon vrouw.
Een transitieproces van een aantal jaren volgde. Wat was de oorzaak, welke gevolgen had het? Welke keuzes had ze en welke keuzes maakte ze? Wat betekende dat voor haar relaties, haar werk en haar directe omgeving? Wat doet dat met anderen? En wat heeft het haar gebracht? Toegangsprijs: 7 euro, bibliotheekleden 5 euro,vrienden van Ccoba 3 euro.
Kaarten zijn verkrijgbaar in de Bibliotheek (tijdens bemande openingsuren, weekdagen na 14.00 uur en zaterdag na 10.00 uur), via www.bibliotheekommen.nl en ter plekke voor aanvang van de voorstelling.

Lees ook

Ommen wil tot aan 2040 maximaal 1250 woningen erbij

Concept-omgevingsvisie: in de nabije toekomst geen nieuwe bedrijventerreinenOMMEN – De gemeente Ommen wil tot aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.