Home / / Lentewandeling met gids in Ommerschans

Lentewandeling met gids in Ommerschans

OMMERSCHANS – In het mystieke Ommerschans wordt zondagmiddag 28 april een rondwandeling met gids gehouden. De gids vertelt over de spannende schanstijd toen de wallen een verdedigingswerk waren. Maar ook wordt veel aandacht besteed aan de Koloniën van Weldadigheid.

De Ommerschans was 200 jaar geleden een onvrije kolonie voor ‘bedelaars en gestraften’. Ruim 1 miljoen Nederlanders stamt af van één van de bedelaars uit deze tijd. Loop mee in de voetsporen van de kolonisten door het gebied dat nu op de nominatielijst staat voor Unesco WereldErfgoed.

Vooraf aanmelden kan via info@ommerschans.nl. Verzamelen om 14.30 uur bij de Veldzichthoeve aan de Balkerweg 80 in Ommerschans (Vinkenbuurt). Parkeren kan bij het kanon naast de schanswal. De kosten voor de rondwandeling bedragen zes euro per persoon, dit is inclusief koffie/thee. Er is geen gelegenheid om te pinnen.

Na de wandeling is het mogelijk om het unieke Ommerschansspel aan te schaffen. Ook zijn diverse boeken over Ommerschans te koop. Vanaf dit jaar wordt tijdens de rondleidingen gewerkt met een audio communicatiesysteem waarbij je als deelnemer de gids via een headset goed kan verstaan.

Lees ook

Rode Kruis collecteweek

REGIO – Deze week is het de collecteweek van het Rode Kruis. Met een gift …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.