Home / Nieuws / Leerlingen ATC Ommen zorgen voor geslaagde compostactie

Leerlingen ATC Ommen zorgen voor geslaagde compostactie

OMMEN – Op zaterdag 30 maart vond de 13e editie van de Landelijke Compostdag plaats.  De gemeente Ommen en ROVA nodigden inwoners van de gemeente Ommen uit gratis compost op te halen bij ATC Ommen. Met het uitdelen van de compost werden inwoners bedankt voor hun inspanning om het groente-, fruit- en tuinafval (gft) goed te scheiden.

De leerlingen van ATC Ommen zorgden er net als voorgaande jaren voor dat het uitdelen vlekkeloos verliep. Als een goed lopende trein kregen bezoekers twee zakken compost mee, een zakje tomatenzaadjes en een flyer met daarin uitgebreide informatie over het verwerken gft-afval tot compost.

Ook wethouders Leo Bongers en Bart Jaspers Faijer hielpen mee met uitdelen. Wethouder Bart Jaspers Faijer; “We gooien samen bergen afval weg en dat is natuurlijk zonde. Gelukkig kunnen we tegenwoordig veel producten recyclen. Zo wordt er weer iets nieuws van gemaakt. Ook gft-afval kunnen we recyclen tot nieuwe duurzame producten, waarvan compost er één is. Deze producten gebruiken we weer in de regio en zo maken we de kringloop rond. We kunnen allemaal het milieu helpen door meer en schoner gftafval in te zamelen. Kleine moeite, groot effect!”

Het begint met afval scheiden! Veel van ons afval bestaat uit waardevolle grondstoffen. Van glas, oud papier en plastic verpakkingen worden bijvoorbeeld nieuw glas, nieuw papier en allerlei plastic producten gemaakt. Ook gft-afval kan de ROVA recyclen tot nieuwe duurzame producten, zoals groen gas en compost. Maar wàt ze ook maken van uw afval, het kan alleen worden gerecycled als u thuis uw afval scheidt, we hebben uw hulp dus hard nodig.

 

 

Lees ook

Politiek verwoord: Reces voor de raad van Dalfsen

DALFSEN – Verschillende politieke partijen in de gemeente Dalfsen geven hun actuele standpunten weer in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.