Home / / Lammetjesdag bij schaapskooi Lemelerberg trekt duizenden bezoekers

Lammetjesdag bij schaapskooi Lemelerberg trekt duizenden bezoekers

GIETHMEN – Dartelende lammetjes, glunderende kindergezichtjes en vertederende blikken… De jaarlijkse Lammetjesdag bij schaapskooi Lemelerberg in Giethmen heeft afgelopen zaterdag duizenden bezoekers getrokken.

Dit jaar zijn er bij de kudde maar liefst 173 lammetjes geboren. Op de Lammetjesdag kreeg jong en oud volop gelegenheid om de diertjes te aaien en te knuffelen. Er waren in totaal ruim 400 schapen aanwezig. Op het terrein rondom de schaapskooi was er voor de bezoekers van alles te doen. Zo waren er kraampjes met streekproducten en lekkernijen. Ook was er livemuziek en kon er geknutseld worden. Vrijwilligers vertelden over het werk dat de schaapskudde doet, en de terreinbeheerder gaf die middag enkele malen een excursies naar de heide.

Foto: Leo van den Berg

Lees ook

Wil Lemele wél of niet haar dorpswinkel terug?

LEMELE – Vorig jaar 1 september was de sluiting van de dorpswinkel in Lemele een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.