Home / / Krentenbloesemwandeltocht in Ommen

Krentenbloesemwandeltocht in Ommen

OMMEN – Het Rode Kruis afdeling Ommen houdt zaterdag 13 april de jaarlijkse Krentenbloesemwandeltocht. Dit evenement wordt jaarlijks door honderden wandelaars bezocht. Vanaf 7.30 uur kan er gewandeld worden. Het start- en eindpunt is de IJskelder (achter het station) in Ommen.

Opgave vooraf is niet nodig. Er kan gekozen worden uit afstanden van 5, 10, 15, 25 en 40 km. De starttijden zijn: 5 km tussen 10.00 – 15.00 uur, 10 km tussen 09.00 – 14.00 uur, 15 km tussen 09.00 – 13.00 uur, 25 km tussen 08.00 – 11.00 uur en de 40 km tussen 07.30 – 08.30 uur.

De routes verschillen ieder jaar. Bij de start ontvangt iedere deelnemer heerlijke gezonde versnaperingen voor onderweg. Eddy en Geertje van Lenthe zijn de routeplanners en ieder jaar stippelen zij de prachtige wandelroutes uit. De routes zijn allemaal bepijld en eenvoudig te volgen.

De prachtige omgeving van Ommen is natuurlijk bij uitstek een plek om op pad te gaan. De routes lopen onder andere door het landgoed Eerde, het rustieke dorp Beerze, de bossen in Junne en langs zandverstuivingen en rivieren. Veel wandelaars kiezen ervoor om alvast te trainen voor de vierdaagse van Nijmegen. Ook tegen het einde van de wandeling verrast het Rode Kruis ieder jaar de wandelaars met een kleine versnapering. Onderweg zijn er vele rustpunten waar men een sanitaire stop kan maken en/of kan genieten van een kopje thee/koffie. Aan het eind van de wandeling is er voor iedere deelnemer een leuke herinnering.

Lees ook

Vechtdal Wonen en Vitaal Vechtdal bundelen de krachten

OMMEN – Woningstichting Vechtdal Wonen sluit zich aan bij Vitaal Vechtdal. Vitaal Vechtdal is een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.