Home / / Koningsspelen sportief Oranjefeest voor leerlingen basisschool

Koningsspelen sportief Oranjefeest voor leerlingen basisschool

DALFSEN – In verschillende kernen van de gemeente Dalfsen werden vrijdag de Koningsspelen gehouden, een sportief Oranjefeest voor alle kinderen in het basisonderwijs in Nederland.

Het doel van deze sportieve dag is om kinderen te laten zien hoe belangrijk én leuk het is om samen te ontbijten en te bewegen. De basisscholen die zich hadden opgegeven en dus meededen aan de Koningsspelen gingen om 8.30 uur van start op de eigen school met het gezamenlijke Koningsontbijt. Daarna waren ze, onder begeleiding van medewerkers van Landstede Sport en Bewegen, sportief bezig. In Dalfsen hadden zich voor deze editie van de Koningspelen met sport en spel, zes basisscholen aangemeld met een totaal van circa 450 leerlingen van de groepen 5 t/m 8.
Na de opening door wethouder Jan Uitslag, werd om 10.00 uur gestart met een gezamenlijke warming-up op de velden van sportpark Gerner en op het hoofdveld werd gezamenlijk de Fitlala (Koningsdans) gedanst. Daarna konden de kinderen een spelcircuit afwerken op vier velden met 48 verschillende spelen.

Foto/tekst : Evert Jan Goos

Lees ook

Het Boek van de Week

We hebben reikhalzend uitgekeken naar dit nieuwste prentenboek van Mark Haayema (zie Boek van de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.