Home / / Kennismaking met de klarinet bij Mpingo Ya Kwanza

Kennismaking met de klarinet bij Mpingo Ya Kwanza

HOONHORST – Het klarinetensemble Mpingo Ya Kwanza verzorgde afgelopen weekend in het Anjerpunt/zaal Kappers in Hoonhorst een optreden.
Mpingo Ya Kwanza is een seniorenklarinetensemble uit Zwolle. Onder leiding van dirigent Martin van Zanten speelde het orkest een gevarieerd programma met nummers van Händel, Mozart tot Blues, Boogiewoogie en Klezmer.

In de pauze kwamen de kinderen van groep 5 en 6 van de naastgelegen basisschool. De vele bezoekers kregen samen met de kinderen een geanimeerde instructie over de werking van de klarinet. Daarnaast konden zij kennismaken met de verschillende klarinetten die er bestaan, zoals een es-klarinet, de gangbare bes-klarinet, maar ook de basklarinet, contra-altklarinet en contrabasklarinet. In het orkest bespeelt één van de mensen een prachtig exemplaar uit 1937. De kinderen waren heel geïnteresseerd en hadden daarbij zelf ook een leuke muzikale inbreng.

Lees ook

Rode Kruis collecteweek

REGIO – Deze week is het de collecteweek van het Rode Kruis. Met een gift …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.