Home / / Jongens van Vilsteren zijn kerels van Giethoorn de baas

Jongens van Vilsteren zijn kerels van Giethoorn de baas

GIETHOORN – Vilsteren is al verzekerd van nacompetitievoetbal. De formatie van Hendri Zwinselman kwam in de tweede periode zo goed voor de dag, dat het voor de concurrentie niet meer te achterhalen is. Oké, alleen door Hoonhorst, maar die trok de eerste periode naar zich toe en mikt hoger, op de titel van 5A.
Zwinselman en zijn selectie trokken naar het door vakantievierende Chinezen en Arabieren geannexeerde waterdorp Giethoorn, om de krachten te meten met de lokale voetbaltrots. Een doorgaans taaie tegenstander, die in ieder geval fysiek z’n mannetje staat.
“Het was inderdaad de jongens tegen de kerels”, meldde Zwinselman na afloop. “Maar de jongens waren duidelijk de baas.” De trainer van Vilsteren duidde op de prille knapen Raymon Bloo, Lars Kampman en Pim Kamphuis. Het trio mag op de brommer, maar van autorijden is geen sprake. Zestien lentes de man jong. Over het surplus aan kilo’s bij de thuisclub zullen we het maar niet hebben, maar de bezoekers uit het Vechtdal waren lichtvoetiger, sneller en behendiger. Justus von Martels opende al vroeg het scoringsbal. Maar het ging te makkelijk. Lichtzinnigheid brak de boys van Zwinselman op, toen Jouk Mol vanuit de eerste de beste contra attack de gelijkmaker achter Stefan Hendriks frommelde. Fedor Hendriks antwoordde gelijk en overschrijdt met zijn zeventiende goal het aantal van vijftien treffers welke hij zijn trainer heeft beloofd. Het mogen er van Zwinselman overigens gerust meer worden. Geen punt. ‘De jonge hengst’ Bloo laat vervolgens zien dat hij ook bij de mannen kan scoren en als de doelman van de thuisclub even later rood krijgt lijkt de partij bij rust al beslist. Toch is het even schrikken als zwaargewicht Milay Ramos Giethoorn na een uurtje ballen weer in de wedstrijd schiet. Als Niels Noordman na een handsbal binnen de beruchte lijnen vanaf elf meter de 2-4 in de touwen schiet is het klaar. Pim Kampman mag in de slotminuut zijn invalbeurt van slingers voorzien (2-5). Saillant detail, ‘oude krijger’ Henri Tuin maakt zijn rentree, nadat hij begin december van het vorige jaar tegen Giethoorn geblesseerd naar de kant moest.

Stand 5A: Hoonhorst 21-54, Vilsteren 22-50, DVSV 21-46, IJhorst 21-36, BEW 19-34, Kuinre 20-31, Old Forward 20-29, Uffelte 21-29, Giethoorn 20-28, Scheerwolde 21-25, Blankenham 19-17, Diever/Wapse 21-15, Wapserveen 20-7 (-3) en Willemsoord 20-5.

(Archief)foto: Jari Vlierman verliest het qua kilo’s, maar is voetballend Milay Ramos de baas.

Verslag: Willem Lampe

Lees ook

Versoepeling mogelijk op tijd voor de VechtdalTrail

OMMEN – Met de aangekondigde versoepelingen vanaf 30 juni is het weer mogelijk om evenementen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.