Home / / Jongens en meiden met lef welkom bij fietscrossclub de Bissinghcrossers

Jongens en meiden met lef welkom bij fietscrossclub de Bissinghcrossers

OMMEN – Het ontstaan van FCC (fietscross club) de Bissinghcrossers ligt in de vroege jaren tachtig van de vorige eeuw. In het parkje dat grensde aan de destijds prille woonwijk De Dante. Buurtkinderen gingen met hun crossfietsjes wat verdwaalde zandbultjes te lijf. Meer was het niet. Van een club was geen sprake. Tot een groepje liefhebbers de koppen bij elkaar stak en zie daar, FCC de Bissinghcrossers zag het levenslicht.

De BMX ‘ers kregen de beschikking over een vergeten hoek van sportpark de Rotbrink en groeide uit tot een club met status en gezag binnen het metier. Steeds meer jongens en meiden met durf en lef in het lijf melden zich aan. Diverse keren werd het nationale clubkampioenschap gepakt. Zowel individueel als in groepsverband sprak het crossgenootschap uit Ommen een hartig woordje mee. Met de gedwongen verhuizing naar sportpark Westbroek, begin deze eeuw, als onderdeel van het plan De Drieslag (wonen aan De Haven, werken op de Rotbrink en sporten op Westbroek), viel alles op z’n plaats. FCC de Bissinghcrossers is heden ten dage een moderne club, aangesloten bij de KNWU, met een stabiel aantal rijdende leden van zo’n tachtig personen. Een vereniging die zich ten doel stelt op jongeren binnen de BMX sport te helpen zich te ontplooien in sportiviteit en prestatie.

Arno Winters is een van de leden, die als jochie op het voormalige sportpark, als een bezetene over de bulten denderde. Tegenwoordig maakt hij zich verdienstelijk als bestuurslid, maar zoon Gijs blijkt met hetzelfde virus besmet als zijn vader.

“De eerste BMX wedstrijd van het seizoen zit er net op. In Kampen werden we als vereniging elfde op een deelnemersveld van meer dan vijftig clubs. Verdienstelijk. De reeks van wedstrijden is begonnen en ik verwacht dat onze rijders zich positief laten zien. We doen niet alleen mee op regionaal en districtsniveau, maar ook landelijk en af en toe zelfs Europees. Trouwens, ook recreatief hoor. Iedereen die wil crossen kan bij ons terecht. Je mag wedstrijden rijden, maar kunt ook alleen trainen. Ieder zijn niveau. We hebben wel enkele toppers in de gelederen. Martijn Jaspers was er zo’n eentje. En Iris van der Linde niet te vergeten. Die rijgt tot de dag van vandaag de prijzen aaneen. Net als Vincent Huisjes, die tevens trainer is. Ik noem maar zo wat namen die in me opkomen, we hebben meer toppers. Hou de uitslagenlijst maar in de gaten.
Wat iemand tot een goede rijder maakt? Tja…” Winters, die na zijn crosstijd in zijn jongensjaren begin deze eeuw furore maakte als skeeleraar en marathonschaatser zoekt even naar de juiste woorden. “Aanleg is belangrijk natuurlijk, maar ook durf en inzicht. Daarnaast is het mooi meegenomen als een rijder behendig is. En explosief.” Op moment dat zoon Gijs zich aanmeldde werd Winters er met de haren bijgesleept. “Nee, dat is niet erg of vervelend”, merkt het kaderlid met een glimlach op. “Het is een mooie sport, voor zowel jongens als meiden van een jaar of vijf tot 30-plus. Ieder in zijn eigen leeftijdscategorie en op zijn eigen niveau. Wat dat betreft zijn we echt een breedtesport. Dat we goed bezig zijn blijkt uit onze aantrekkingskracht. We hebben ook rijders van buitenaf. Uit Nijverdal en Vroomshoop onder andere. Niet vreemd, want we hebben geschikt kader, prima trainers en een uitdagende baan.”

Winters meldt dat wie kennis wil maken met de sport vanzelfsprekend van harte welkom is. Proberen? Kan ook. Een paar kennismakingstrainingen op een leenfiets, met een leenhelm op de knar, het is allemaal mogelijk.

Voorwaarden en details, zie www.debissinghcrossers.nl.

 

Lees ook

Marleen Hemstede voorgedragen als lijsttrekker CU Ommen

OMMEN – Het bestuur van de ChristenUnie Ommen heeft Marleen Hemstede voorgedragen als lijsttrekker voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.