Home / / Jennie en Hendrik Jan Huzen 60 jaar getrouwd

Jennie en Hendrik Jan Huzen 60 jaar getrouwd

NIEUWLEUSEN – Vorige week waren Jennie (83) en Hendrik Jan Huzen (85), woonachtig het Oosteinde in Nieuwleusen, 60 jaar getrouwd. Een mooie boog bij de tuin en groot bord op de toegangsdeur kondigde dit al aan: ‘Hendrik Jan en Jennie al zestig een paar’.

Hendrik Jan, geboren in Avereest, werkte na de lagere school enkele jaren bij een boer maar begon op jonge leeftijd een loonwerkersbedrijf. Het bedrijf bestaat inmiddels al 66 jaar en wordt momenteel gerund in een maatschap met zijn zoon en kleinzoon. Hendrik Jan praat nog heel graag over het bedrijf en is nog van alle zaken goed op de hoogte. Hij is een bezige bij en heel veel in de tuin te vinden. “De buren hebben wel eens gezegd: Als de buurman niet in de tuin is, dan is hij vast ziek”, zegt hij lachend.

Jennie werd geboren in Zwartewaterklooster, gemeente Staphorst. “Na de lagere school werd van mij verwacht dat ik thuis in de huishouding en op de boerderij hielp”, zegt Jennie. Na hun huwelijk was Jennie vooral de ‘regelaar’. “De mannen waren op het land en ik regelde en kreeg de telefoontjes van de klanten.”

Beide wonen al vele jaren in een huis naast het bedrijf, hebben nog een goede gezondheid en wonen nog geheel zelfstandig. “Alleen mijn ogen en het gehoor worden wel slechter”, merkt Hendrik Jan op.
Het diamanten echtpaar heeft drie kinderen (een zoon en twee dochters), tien kleinkinderen en zestien achterkleinkinderen. “En er zijn er nog drie, waaronder een tweeling, op komst zeggen”, beide zeer vrolijk.

Het feest werd afgelopen zaterdag gevierd bij café en partycentrum ’t Witte Peerd in Nieuwleusen. Burgemeester Erica van Lente kwam het diamanten bruidspaar met een grote bos bloemen thuis feliciteren namens de gehele gemeente Dalfsen.

Lees ook

Het Boek van de Week

We hebben reikhalzend uitgekeken naar dit nieuwste prentenboek van Mark Haayema (zie Boek van de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.