Home / / Jarige Lars Dunnewind trakteert OZC op twee treffers

Jarige Lars Dunnewind trakteert OZC op twee treffers

OMMEN – OZC versus Bergentheim: wat moet je vooraf zeggen over deze wedstrijd? De bezoekers hebben zich verzekerd van nacompetitievoetbal. De ploeg van Bert Snippe pakte de tweede periodetitel, staat afgetekend tweede, maar de kampioen is al bekend. PH was en is heer en meester in 3D. Bert Snippe en zijn groene horde mogen voor de zesde keer in successie proberen via de achterpoort een startbewijs voor de tweede klasse te veroveren. Op basis van resultaten in het verleden een wankel gegeven. OZC moet nog wat puntjes bijeen sprokkelen, om uit de zorgen te blijven.

Na iets meer dan negentig minuten ballen op een zonovergoten Westbroek kon een puntje worden bijgeschreven. Met dank aan Lars Dunnewind. Voor de middenveldstrateeg uit Ommen was het een heuglijke dag, die in grote, groter, grootse stijl gevierd had kunnen worden, maar de kers op de taart bleef uit. Daar stak de dekselse Ronnie Hakkers, schutter in Banthumse dienst, een vervelend stokje voor.

Zaterdag exact een kwart eeuw geleden werden Christine en Dick Dunnewind verblijd met de geboorte van een zoon. Het kereltje bleek aardig te kunnen voetballen en laat dat wekelijks zien in het geel van OZC. En wat is er voor een voetballer mooier dan scoren op je verjaardag. Het beste cadeau dat je jezelf kunt schenken toch? Al na drie minuten was het bingo. Doelman Berry Noppers was nog niet bij de les, of had de schoenen verkeerd aan. Het wat kakkerig en benepen geraakte balletje viel pardoen voor de voeten van Marvin Veerman. Dunnewind was onderweg en kreeg de Derbystar perfect in de loop aangespeeld. Met een schuivertje binnenkant voet werd Noppers het nakijken gegeven. Beroerd begin voor routinier Noppers, die de licht geblesseerde Rolf Timmer als ballenvanger verving.

Na de 1-0 liet Bergentheim zien dat de tweede plaats geen vergissing is. In de equipe van Bert Snippe zit een aantal gepokte en gemazelde routiniers die je om een boodschap kunt sturen. Maar coach Berger had zijn team goed staan. Zoveel werd er niet weggegeven. Captain Chiel-Jan Schuldink was mopperig tijdens de door arbiter Wiger Braaksma ingelaste drinkpauze. “Kom op man, tempo omhoog. Het is veel te slap allemaal.” De 1-1 hing in de lucht, maar bleef daar lekker hangen – gezien vanuit OZC perspectief.

Vanaf de aftrap voor bedrijf twee was het alweer Dunnewind die trefzeker was. Vanuit de aftrap werd Tip aangespeeld en Dunnewind toonde aan gevoel te hebben voor de vrije ruimte. Balletje aannemen en haaks inschieten. Noppers reageerde te traag, 2-0. De aansluitingstreffer viel snel. OZC is te gretig. De bal wordt onderschept en weg is Bergentheim via de snelle Rob Wevers. Achterlijntje halen, terugtrekken en Nick Buitenhuis staat klaar om af te drukken. Alle trainers smullen van zo’n actie, behalve Berger natuurlijk. Bergentheim schakelt bij en OZC moet steeds verder achteruit. Makkinga ontvangt zijn tweede gele prent en mag gaan douchen. Een nogal zware sanctie, welke door Braaksma recht wordt getrokken door ook invaller Jesper Holtvlüwer voortijdig richting douche te dirigeren.

De 2-2 lijkt onvermijdelijk en valt kort voor tijd. Invaller Stefan Schoenmaker dreigt in duel te komen en wil de bal wegperen. Via een blok stuitert de bal ongelukkig voor de voeten van Ronnie Hakkers. Dé Ronnie Hakkers? Regionaal bekend als de Killer van Banthum? Juist, die ja! Met een schijntrap wordt Bennemeer op een dwaalspoor gezet, waarna de bal in het gapende gat schuiven een koud kunstje is.

Gezien de veldverhouding een prima uitslag voor een hardwerkend OZC tegen het best voetballende team van 3D op PH na.

Opstelling: Bennemeer; Runhart, Merjenburgh, Ramon Schuldink, Van Keulen (45. Simons); Dunnewind, Tip, Veerman; De Lange (77. Schoenmaker), De Groot (89. Marsman), Makkinga.

Stand 3D: PH 23-65, Bergentheim 23-47, Quick ’20 23-44, Hellendoorn 23-39, Kloosterhaar 23-37, ASV ’57 23-31, Wilhelminaschool 22-29, OZC 23-28, Mariënberg 23-26 (40-54), SVVN 23-26 (38-53), Voorwaarts V 23-25, DES 23-24, Juliana ’32 22-16 en Blauw Wit ’66 23-12.

Lees ook

Ingezonden: ‘Er was eens…. een stadje aan de Vecht’

“Op het eerste gezicht gezellig, knus, gemoedelijk. Ware het niet dat de Vechtkade het stadje …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.