Home / / Huurders VechtHorst gaan meer betalen

Huurders VechtHorst gaan meer betalen

DALFSEN – Mensen die een woning huren van VechtHorst, en een inkomen hebben onder de 42.436 euro, gaan vanaf juli meer huur betalen. Vechthorst verhoogt de huren met 1,6 procent.

VechtHorst heeft het zelf over een beperkte huurverhoging. “Dit percentage is gelijk aan de inflatie en daarmee 2,5 procent lager dan de Rijksoverheid toestaat. Bovendien betalen klanten van VechtHorst niet meer dan zeventig procent van de maximale huurprijs. Met deze maatregelen wil de corporatie de betaalbaarheid van haar woningen verbeteren.”

De jaarlijkse huurverhoging zorgt ervoor dat VechtHorst financieel gezond blijft. Dat is naar eigen zeggen nodig om ook in de toekomst mensen met een inkomen tot 42.436 euro een betaalbare woning te kunnen bieden. De extra huurinkomsten maken het mogelijk om stijgende bouwprijzen en onderhoudskosten te betalen en om te investeren in nieuwbouw en duurzaamheid.

Lees ook

Bouw nieuwe woonvoorziening CTP Veldzicht gaat niet door

BALKBRUG – De plannen voor de nieuwbouw van een Beschermde Woonvoorziening Veldzicht (BWV) zijn van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.