Home / / Hoonhorst wint in matige wedstrijd van Diever

Hoonhorst wint in matige wedstrijd van Diever

HOONHORST – VV Hoonhorst speelde afgelopen zondag thuis tegen het laaggeklasseerde Diever-Wapse. Maar in de wedstrijd was niets van te zien van een verschil. De blauwwitten wonnen wel: 2-1.

Diever-Wapse zette vroeg druk en maakte het Hoonhorst lastig. Hoonhorst voetbalde alsof het al kampioen was. Er was geen concentratie en geen gretigheid. Ballen over zes meter gingen tien meter scheef en naar de verkeerde kleur, om maar een voorbeeld te noemen. Er was in de eerste helft maar één man die liet zien hoe het moest. Dat was Tijmen Bovenmars. Hard werken, veel snelheid en betrokken bij elke goede aanval.

De eerste twee wapenfeiten aan Hoonhorst-zijde kwamen uit het niets. Voorzetten van Bovenmars bereikten Joep Toonen die in de 16e en de 19e minuut de paal trof. Verder liet Hoonhorst weinig zien. De alertheid van Bovenmars leidde tot de 1-0 in de 40e minuut vanuit een corner. Ruststand 1-0.

Nadat de Hoonhorst-spelers in de rust een spiegel werd voorgehouden leek het in de tweede helft beter te gaan. Uit een vlot lopende aanval wist Joey Kroes de 2-0 binnen te schieten. Maar achterover leunen kon niet. Diever-Wapse bleef werken en strijden voor een goed resultaat. Het leidde tot een corner in de 69e minuut. De bal had een eenvoudige prooi moeten zijn voor keeper Maarten van Wijngaarden maar de bal verdween via zijn arm in eigen doel.

Diever-Wapse kreeg het gevoel dat er meer te halen was en probeerde dus de 2-2 te forceren. Daardoor kreeg Hoonhorst ruimte en goede kansen, maar de keeper van Diever-Wapse hield zijn doel schoon. Diverse keren zat hij erbij met een hand of een been. Eindstand 2-1.

Voor Hoonhorst betekent deze overwinning dat het team in de maand mei drie kansen krijgt om het kampioenschap binnen te halen. Op 12 mei is de uitwedstrijd tegen Old Forward, de week erna komt Uffelte op bezoek in Hoonhorst en de afsluitende wedstrijd is op 26 mei in Scheerwolde. Maar het team van Marcel Schokker moet uit een heel ander vaatje gaan tappen. De laatste twee wedstrijden waren een kampioensteam onwaardig.

Lees ook

Het Boek van de Week

We hebben reikhalzend uitgekeken naar dit nieuwste prentenboek van Mark Haayema (zie Boek van de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.