Home / / Hoogeveen Mannenmode zet in op flexibel team bij ruimere openingstijden

Hoogeveen Mannenmode zet in op flexibel team bij ruimere openingstijden

OMMEN – “De mensen missen mij wel. Ik kreeg zelfs kaarten van sommige klanten. Echt heel erg leuk. Ik wil ze daarvoor bedanken. Ook collega’s van andere winkels dachten aan me. Inge van Qinn stuurde filmpjes van de verbouwing en kent mijn adres inmiddels uit haar hoofd. Zo vaak vragen mensen er naar,” lacht Ria Timmerman, de blonde verkoopster die al jarenlang het gezicht van Hoogeveen Mannenmode in Ommen is.

Een paar maanden geleden viel Ria heel ongelukkig van een trapje toen ze in de winkel decoratiemateriaal verwijderde. Daarbij liep ze een beenbreuk op, die naast pijnlijk ook heel gecompliceerd was. Na een operatie is ze gelukkig weer herstellende. Vandaag is ze voor het eerst even in de winkel en dat betekent voor eigenaar Henri Hoogeveen natuurlijk dat hij gebak haalt bij buurman Van der Most. Verkoopster Ilse, die Ria de afgelopen tijd vaak verving, en nieuwe collega Freddy Snel -routinier in het vak en geen onbekende in Ommen- werken vandaag. Zij schuiven op een vrij moment ook even aan bij de gezellige koffietafel die midden in de kledingzaak staat en waar Ria zich met haar krukken geposteerd heeft. ‘Was sich liebt das neckt sich,’ zeggen Duitsers wel. ‘Men plaagt wie men liefheeft.’ Dat kan hier wel kloppen; je merkt dat de sfeer onder de collega’s fijn is en dat ze wat van elkaar kunnen hebben.
“Ik heb mijn werk gemist. Dit is echt zo mijn ding,” zucht Ria. “Het is zo leuk als je de klanten de kleding er uit ziet pikken, die je zelf voor ze in gedachten had. En dat het dan ook meteen goed is… Dat is top! Zeker klanten uit de Randstad vinden het fijn hoe ze hier worden geholpen.”
Ze kan niet wachten om weer aan de slag te kunnen. “Mijn herstel duurt nog wel even, maar ik heb er heel veel zin in.” “Ria komt dus ècht terug,” lacht haar werkgever.

“Tegenwoordig hebben we steeds flexibeler openingstijden en inmiddels hebben we ook een flexibeler team. We staan dagelijks klaar; op alle bijzondere feestdagen zijn we open. Met Freddy en Lucy Bartelse – die op maandagmiddag komt- erbij gaat dat lukken,” zegt Hoogeveen. “Jamy Veenstra, die hier eerst als stagiaire werkte, doet in Ommen het voortraject van zijn opleiding aan de Jean School in Amsterdam.
Ria en Freddy vormen straks het team Ommen; Freddy en ik rouleren tussen Ommen|Hoogeveen. Aanstaande zaterdag 13 april zijn we allemaal aanwezig tijdens de modeshows.”

V.l.n.r.: ​Freddy, Ria, eigenaar Henri en Ilse.

Tekst: Gea Slotman

Lees ook

Na 20 jaar afwezigheid weer een USV vrouwen 1

NIEUWLEUSEN – Na een periode van 20 jaar afwezigheid staat er komend seizoen voor USV …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.