Home / / Home-Start Dalfsen viert eerste verjaardag

Home-Start Dalfsen viert eerste verjaardag

DALFSEN – In de gemeente Dalfsen viert Home-Start deze maand haar eerste verjaardag. Tijdens het eerste jaar Home-Start is er veel gebeurd binnen de gemeente. Er zijn mooie contacten gelegd en verschillende gezinnen zijn lekkerder in hun vel komen te zitten.

Jonne de Hoop, coördinator van Home-Start Dalfsen, blikt tevreden terug op het afgelopen jaar. “In een jaar tijd zijn er ruim tien gezinnen aangemeld die graag een andere ouder wilden ontmoeten, die hen een steuntje in de rug kan bieden. Daarnaast heb ik negen enthousiaste vrijwilligers ontmoet, getraind en gekoppeld aan een gezin.”
Tijdens de eerste vier weken na kennismaking, kunnen de vrijwilliger en ouder elkaar leren kennen en ontdekken of er een klik is. Jonne neemt contact met beide op, om te horen of deze klik er inderdaad is. “Ik probeer de vrijwilliger en het gezin natuurlijk zo goed mogelijk te matchen, maar het blijft spannend of de klik er vervolgens ook daadwerkelijk is. Als zowel ouder als vrijwilliger aangeven dat er een klik is, blijven zij wekelijks of tweewekelijks elkaar zien. Na ongeveer vier maanden zal de coördinator met beide apart een gesprek voeren om te evalueren hoe het gaat,” vertelt Jonne verder. Na maximaal ongeveer een jaar staat de ouder weer sterker in zijn of haar schoenen, zodat de vrijwilliger afscheid kan nemen.

Om te vieren dat Home-Start in Dalfsen nu 1 jaar bestaat en in Nederland 25 jaar, wordt dit op 26 juni 2019 gevierd met een groot kinderfeest in de Trefkoele+ in Dalfsen. Alle gezinnen uit de gemeente Dalfsen met kinderen van 0 tot en met 12 jaar zijn van harte welkom! Er zullen verschillende activiteiten zijn voor de kinderen, maar ook voor de ouders zodat zij even tijd voor hun zelf kunnen nemen.

Home-Start heeft doorlopend vrijwilligers nodig. Zodra er voldoende aanmeldingen zijn van nieuwe vrijwilligers, start er weer een nieuwe basiscursus. Zowel vrijwilligers als gezinnen, kunnen voor meer informatie rechtstreeks contact opnemen met Jonne de Hoop: 06-32452313 of via home-startdalfsen@stdekern.nl

Lees ook

Oecumenische viering in de Grote Kerk

DALFSEN – In de vredesweek is er op zondag 26 september een oecumenische viering in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.