Home / / Hessum Stroomt helpt de bijen op Nationale Zaaidag

Hessum Stroomt helpt de bijen op Nationale Zaaidag

HESSUM – In het kader van Nationale Zaaidag start vanuit Hessum Stroomt deze maand een initiatief om meer ‘bij-vriendelijke’ bloemen te zaaien. Iedereen in Hessum, Vennenberg en Rechteren die een zonnig stukje tuin, berm of land over heeft, kan meedoen.

Nationale Zaaidag (22 april) is een initiatief van de Bijenstichting en Stichting Bijenvrienden. De afgelopen jaren hebben al duizenden mensen op die dag bloemen gezaaid om de bijen te helpen. Dat is hard nodig, want de bijen hebben het moeilijk.

Biologisch bloemzaad is te koop bij de Bijenstichting of gratis op te halen bij de uitdeelpunten in de buurt zolang de voorraad strekt. Kijk op de website van de Pollinators voor de uitdeelpunten. Hessum Stroomt kan advies geven over zaaien en onderhoud van de bloemenweitjes, en gezamenlijk biologisch bloemzaad bestellen.

Wie mee wil doen of meer informatie wil, kan contact opnemen met Joos van Bekkum via joosvanbekkum@gmail.com of Eva Vroom via eva.vroom@gmail.com.

Lees ook

60ste Craft Ster van Zwolle

55ste keer seizoensopener REGIO – De 60ste Craft Ster van Zwolle keert terug op de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.