Home / / Handbalsters Morrenhof-Jansen laten overwinning uit handen glippen

Handbalsters Morrenhof-Jansen laten overwinning uit handen glippen

DALFSEN – De handbaldames van Morrenhof-Jansen Dalfsen zijn er zondag niet in geslaagd de eerste halve finalewedstrijd in de strijd om het landskampioenschap tegen HV Quintus winnend af te sluiten. In een goedgevulde Trefkoele+ stond na een uur handballen 22 – 22 als eindstand op het scorebord.

Dalfsen begon flitsend aan de wedstrijd. Na zeven minuten zag de coach van Quintus zich al genoodzaakt een time-out aan te vragen, omdat zijn team tegen een 5 – 0 achterstand aankeek. Dat leidde niet tot het voor hem gewenste resultaat, want halverwege de eerste helft was de voorsprong van Dalfsen zelfs opgelopen tot 11 – 2.

Daarna kwamen er wat meer slordigheden in het Dalfser spel en moesten de speelsters een tandje terugschakelen. Quintus slaagde erin om langzamerhand toch weer een klein beetje dichterbij te komen. Bij rust bedroeg het verschil nog zes punten (14 – 8).

Na de hervatting ging Quintus duidelijk feller en agressiever spelen. Dalfsen had hier duidelijk moeite mee en verdedigend leidde dit regelmatig tot een tijdstraf van twee minuten voor een speelster van Dalfsen. In eerste instantie slaagde Quintus er niet in het gat te verkleinen, maar na 19 – 13 lukte er weinig meer bij Dalfsen.

Ineens komt Quintus terug tot 19 – 18 en werd het de laatste minuten billenknijpen. Dalfsen leek een minimale overwinning over de streep te kunnen trekken, maar zag (niet voor het eerst dit seizoen) in de laatste seconden van de wedstrijd toch de zege wegglippen en moest berusten in een gelijkspel. Wat in de eerste helft een meer dan riante uitgangspositie leek te worden voor de return, is nu zeker niet onmogelijk, maar wel een stuk lastiger geworden.

Door Europese verplichtingen van Quintus (volgende week spelen zij in de halve finale van de Challenge Cup) zal deze return pas gespeeld worden op 18 april. Morrenhof-Jansen Dalfsen zal de focus nu eerst verleggen naar de volgende halve finale, die in het bekertoernooi. Komende donderdag (20.30 uur in de Trefkoele+) komen de dames daarin uit tegen Cabooter Group / HandbaL Venlo, een team dat gebrand is op revanche na de vorige wedstrijd in Dalfsen een paar weken geleden.

Lees ook

Koningsdag in aangepaste vorm

OMMEN – De Oranjevereniging Ommen gaat ervan uit dat Koningsdag in een aangepaste vorm gevierd …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.