Home / tweetpost / Grote inzamelactie voor bereikbare AED’s

Grote inzamelactie voor bereikbare AED’s

DALFSEN – In het weekend van 5, 6 en 7 april wordt door Hart voor Dalfsen een inzamelactie gehouden. De opbrengst van het geld is bedoeld om meer en bereikbare AED’s (Automatische Externe Defibrillator) te krijgen in Dalfsen. Vier heren uit Dalfsen bedachten een weekend vol activiteiten om zoveel mogelijk geld bijeen te krijgen.

Veel AED’s zijn gevestigd in gebouwen die alleen open zijn tijdens kantooruren, staan niet openbaar aangemeld of zijn niet binnen zes minuten beschikbaar. Barry Stabij, een van de oprichters van de actie: “Door geld in te zamelen proberen we dit aan te pakken, bijvoorbeeld door kasten aan te schaffen, zodat de AED’s die binnen staan buiten worden geplaatst. Maar daar is veel geld voor nodig. Eén kast is bijvoorbeeld al 700 euro. We kunnen wel overal nieuwe AED’s neerhangen maar dat zou overbodig zijn op sommige plekken. Als de dekking 24/7 goed is, zijn wij tevreden. Dalfsenaar Herben Scherpenkate weet alles van het belang van een bereikbare AED: “Ik kreeg een hartaanval op mijn werk. Gelukkig konden mijn collega’s snel een AED bereiken. Maar wat als het in het weekend of ’s avonds laat was gebeurd? Dan zijn de meeste AED’s niet beschikbaar. Daarnaast weten veel mensen niet op welke locaties AED’s wel of niet beschikbaar zijn.”

Activiteiten

Vrijdagavond draait DJ Marcel Reimink de hele avond gratis de beste dance classics in Nikki’s. Om 22.30 uur start de veiling, waarbij allerlei items van o.a. Salland Tweewielers, Primera, Hedon en een fotoschoot van Robert en Westera en Paul Bink worden geveild. Dit wordt onder leiding van Martien Ekkelenkamp, zanger van Harten 10 gedaan. De hele week zijn de items te zien op www.facebook.com/hartvoordalfsen.

Zaterdagochtend organiseert Greenshoes een (hartvormige) wandeling van 10 of 17 kilometer. De start is om 9.00 uur bij Nikki’s. Hier is ontvangst met koffie en thee. Na de wandeling wordt een lunch georganiseerd. Na de lunch wordt een reanimatie/AED-workshop gehouden door EHBO Dalfsen-Hoonhorst. Deelname kost 30 euro. Voor leden van de Greenshoes geldt 10 euro. Aanmelden kan via 06-22059443 of door een mail te sturen naar info@greenshoes.nl.

Zaterdagavond wordt een viergangendiner aangeboden om 18.00 uur in Nikki’s, inclusief drinken. Per persoon kost het 40 euro. Aanmelden of meer informatie kan via 0529-467161 of door een e-mail te sturen naar info@nikkisdalfsen.nl. Na het diner zal de avond omgetoverd worden tot gezellig danscafé met DJ Wieme. Op zondag zal de laatste activiteit zijn in Nikki’s, een pubquiz. Vragen over algemene kennis, muziek, sport en uiteraard wat over EHBO! Deelname kost 5 euro p.p. en een team mag uit maximaal vijf personen bestaan. Deze 5 euro zal wederom volledig in de donatiebus gedaan worden. Prijzen zijn er uiteraard wel te winnen, deze worden beschikbaar gesteld door de lokale horeca. Aanmelden kan wederom via 0529-467161 of stuur een e-mail naar info@nikkisdalfsen.nl.

Tot slot staan er op diverse locaties donatiebussen waarin mensen een bijdrage kunnen doen.

 

Lees ook

Meer ruimte rood-voor-rood

OMMEN – De gemeente Ommen verruimt de rood-voor-roodregeling. Eigenaren die in ruil voor de sloop …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.