Home / / Groot onderhoud voor Plataan hospice

Groot onderhoud voor Plataan hospice

DALFSEN – De 183- jarige monumentale boom (een Plataan) voor het hospice, had groot onderhoud nodig. Dat was wel even slikken voor veel mensen, binnen en buiten het hospice. Maar wel nodig. Onderzoek door een extern professioneel bureau heeft uitgewezen dat zonder deze ingreep de boom steeds sneller achteruit zou gaan. Het advies was om de boom te kandelaberen (zie foto) om de veiligheid te garanderen. En op deze manier kan de Plataan nog vele jaren een mooi markeringspunt zijn in de tuin van het hospice.

Foto: Geert Bistervels

Lees ook

Versoepeling mogelijk op tijd voor de VechtdalTrail

OMMEN – Met de aangekondigde versoepelingen vanaf 30 juni is het weer mogelijk om evenementen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.