Home / / Gezamenlijk optreden groot succes

Gezamenlijk optreden groot succes

DALFSEN – Een feestje moest het worden. En dat werd het ook. Voor meer dan 300 toehoorders gaven popkoor Just for Fun, salonorkest Spoom en de slagwerkgroep van Excelsior afgelopen zaterdag een feestelijk concert in de Trefkoele+ in Dalfsen. ‘Happy together’ – dat was het motto dat dit optreden had meegekregen. En dat deze drie muziekgezelschappen blij met elkaar waren, was van begin tot eind van de avond merkbaar.

Salonorkest Spoom nam de aftrap van het programma voor zijn rekening. Bij het eerste nummer ‘Berliner Luft’ werd het refrein al direct door Just for Fun en het aanwezige publiek meegezongen. De sfeer was daarmee bepaald. Het salonorkest, onder leiding van Roeland Robert, speelt voornamelijk muziek uit de jaren 1920-1950, muziek die bijvoorbeeld gespeeld werd op de schepen van de Holland America Lijn. Maar met een nummer als ‘Libertango’ liet Spoom merken dat het ook weg weet met ander, jonger repertoire. In de liedjes van Just for Fun stond deze avond vooral de liefde centraal. Liedjes van Elvis Presley, de Beach Boys en Ramses Shaffy werden levendig en vol overtuiging gezongen, waarbij enkele heren een solistenrol op zich namen. De opstelling van het koor, achterin op het podium, was achteraf niet zo’n gelukkige keuze en de versterking van het koor had beter gekund. Maar bij een nummer als ‘Can you feel the love tonight’ bereikte Just for Fun onder leiding van Dian Heerema beslist een mooie koorklank. Ook de slagwerkgroep presenteerde zich met verve. Marimba’s, xylofoons, snare drums, bass drums, bells – de slagwerkers van Excelsior bespeelden vaak meer dan één instrument. Het was een feest om hen aan het werk te zien. Dirigent Han Peter Mentjox droeg daar ook een steentje aan bij door de humoristische wijze waarop hij het tweede nummer van de slagwerkgroep bij het publiek introduceerde. Henk Mouwe, bekend van radio en tv, bleek een voortreffelijke presentator, die goed voorbereid en vol enthousiasme het publiek door het programma heen loodste. Hij genoot zelf ook zichtbaar van de avond, net als de kinderen die zich spontaan aan een dansje in de buurt van het podium waagden. De beelden die tijdens de nummers vertoond werden, vormden een mooie toevoeging op het programma. De drie nummers die speciaal voor dit concert opnieuw werden gearrangeerd door musicus en componist Peter van der Gaag vormden een hoogtepunt in het concert. Met name ‘I can see clearly now’ – een fantastisch stuk waarin koor, slagwerkgroep en salonorkest samen speelden maar ook elk hun eigen geluid konden laten horen. Daar is een groot compliment voor de arrangeur voor op zijn plaats. Als toegift werd het nummer ‘I can see clearly now’ tot groot enthousiasme van jong tot oud in het publiek, voor een tweede keer gespeeld. Het werd het einde van een feestelijk optreden van deze drie Dalfser muziekensembles, die hun publiek een prachtige avond hebben bezorgd. Alle reden om te onderzoeken of deze samenwerking ook een vervolg kan krijgen.
Wat zit er veel muziek in Dalfsen!

 

Foto: Johan Bokma

Lees ook

Uit Hei en Dennen: Kaalslag

Kaalslag. Nee, niet op of in mijn hoofd, maar in onze tuin. Wat groeit en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.