Home / / Geslaagd jubileumfeest Zonnebloem Dalfsen

Geslaagd jubileumfeest Zonnebloem Dalfsen

DALFSEN – De Zonnebloem afdeling Dalfsen heeft afgelopen woensdag het 30-jarig jubileum gevierd. De mooi versierde grote zaal in De Overkant vulde zich rond 14.00 uur met meer dan 110 personen.

Naast de gasten en vrijwilligers van de Zonnebloem afdeling Dalfsen waren ook Zonnebloem-afvaardigingen van het regiobestuur Zwolle en de collega afdelingen Nieuwleusen en Lemelerveld aanwezig. Speciale gast was burgemeester Erica van Lente.

Voorzitter Bart Scheperboer opende de jubileumbijeenkomst met een terugblik over de historie van De Zonnebloem en de hieruit gevormde afdeling Dalfsen. Natuurlijk werd stilgestaan bij de vele activiteiten die de afdeling al 30 jaar organiseert voor haar gasten (zijnde mensen die onder andere door een lichamelijke beperking in een sociaal isolement dreigen te komen).

De gasten worden bij al deze activiteiten bijgestaan door vele vrijwilligers. Tot deze vrijwilligers behoren onder andere de dames Louise Tielbeke, Ali van Emmen en Janna Scherpenkate. Deze dames zijn al vanaf de start actief voor de Zonnebloem afdeling Dalfsen en haar gasten. Als dank en waardering voor hun inzet ontvingen zij een prachtig boeket bloemen.

Deze middag werd met elkaar teruggeblikt op de vele mooie momenten die het 30-jarige bestaan van de afdeling heeft opgeleverd, herinneringen hieraan werden met elkaar gedeeld. Dit alles werd opgeluisterd met een voorstelling van de dames Ineke Hadderingh en Anouk Balins. De aanwezigen genoten met volle teugen van de ‘troubadour’ voorstelling.

Tegen half vijf sloot burgemeester Erica van Lente aan bij de jubileumviering. Door haar toespraak gaf ze blijk van een goede kennis van het werk van de Zonnebloem en sprak zij haar waardering uit over de belangrijke rol van de Zonnebloem voor de Dalfser samenleving. Tijdens de broodmaaltijd, waarmee de jubileumbijeenkomst werd afgesloten, kon zij nader kennismaken met de gasten en vrijwilligers en zo ook nog meer over de Zonnebloem en haar activiteiten te weten komen.

Alle aanwezigen kregen een bloem mee naar huis, om zo thuis nog even te kunnen nagenieten van een fantastisch 30-jarige jubileum.

Foto: Johan Bokma

Lees ook

Minder principes wanneer zetels een rol spelen

LEMELERVELD – Jannes Kuik, voormalig stadsdichter van Ommen maakt zich zorgen over de opkomst tijdens …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.