Home / Nieuws / Gemeente Hardenberg zet streep door paasvuren

Gemeente Hardenberg zet streep door paasvuren

HARDENBERG – In de gehele gemeente Hardenberg mag komend weekend geen paasvuur worden aangestoken. De droogte in combinatie met wind en hogere temperaturen hebben ervoor gezorgd dat de gemeente het te gevaarlijk acht.

Dinsdag gaf de veiligheidsregio IJsselland alertheidsfase 2 af. Dit is de hoogste staat van alertheid. De gemeente Hardenberg ziet zich vanwege de veiligheidsrisico’s genoodzaakt om alle ontheffingen voor paasvuren die het komende weekend gepland staan, in te trekken.

Hardenberg had elf ontheffingen uitgegeven voor paasvuren komend weekend. Het is volgens de gemeente niet mogelijk om per paasvuur preventieve maatregelen te nemen.

Later ontsteken
Als de weersomstandigheden verbeteren en de veiligheidsregio IJsselland fase 1 weer in werking stelt, mag het paasvuur in principe twee weken na Pasen alsnog ontstoken worden, zo meldt de gemeente.

Dinsdag namen ook omliggende gemeenten maatregelen. Olst-Wijhe zette een streep door alle paasvuren in de gemeente, terwijl Raalte de kleinere vuren heeft afgeblazen. Later deze week wordt duidelijk of vijf grotere vuren wel mogen branden. De gemeenten Ommen en Dalfsen hebben nog geen besluit naar buiten gebracht.

Lees ook

Oud papier Ommen

OMMEN – De leden van de Ommer muziekverenigingen De Bazuin, Soli Deo Gloria en Crescendo …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.