Home / / Gemeente Hardenberg scherpt beheer eikenprocessierups aan

Gemeente Hardenberg scherpt beheer eikenprocessierups aan

HARDENBERG – De gemeente Hardenberg gaat het beheer van de eikenprocessierups aanscherpen. Het nieuwe plan hiervoor is door het college vastgesteld. De gemeente zet meer in op zowel preventief bestrijden als op het weghalen van nesten van de rups waar de overlast groot is. Ook wordt meer ingezet op de informatie over de bestrijding van de rups.

In de gemeente Hardenberg was in 2018 de overlast door eikenprocessierups groot. Dit werd vooral veroorzaakt door het warme weer en de droogte in het voorjaar en zomer. De gemeente heeft vorig jaar de nesten van de eikenprocessierups laten wegzuigen door een gespecialiseerd bedrijf, op locaties waar de overlast grootst was.

De gemeente zet verschillende middelen in om het aantal rupsen zoveel mogelijk te beperken. Een speciaal bedrijf behandelt in het voorjaar bepaalde bomen met nematoden. Dit zijn aaltjes die als parasiet leven op de rupsen, die daardoor doodgaan.

In de periode van mei tot en met juli leven de eikenprocessierupsen in groepen bijeen waarbij de overlast door hun brandharen het grootst is. De gemeente laat deze nesten door een gespecialiseerd bedrijf wegzuigen.

Lees ook

Openluchtbaden in gemeente Dalfsen weer open voor publiek

DALFSEN – De zwembaden in de gemeente Dalfsen zijn weer open voor publiek. Op woensdag …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.