Home / / Gary Oldman breng Churchill tot leven in Darkest Hour

Gary Oldman breng Churchill tot leven in Darkest Hour

DALFSEN – Op vrijdag 3 mei is de film Darkest Hour te zien in De Stoomfabriek. Acteur Gary Oldman had er bijna drie jaar terug veel voor over, om zich te laten transformeren tot Winston Churchill. Maanden achtereen gaf hij zich om drie uur ‘s ochtends over aan de Japanse make-up artist Kazuhiro Tsuji. Vier uur later begonnen de opnamen en ’s avonds laat werd hij twee uur lang afgeschminkt. Werkdagen van achttien tot twintig uur per dag. Al dat lijden voor de kunst, leverde hem een Oscar en een Golden Globe op en het publiek een indrukwekkende film. Een meeslepend WO II-drama over het moment dat Churchill het overnam van de falende Britse premier Chamberlain en het opnam tegen Hitler.

Regisseur Joe Wright vertelt het verhaal van Churchill tijdens zijn eerste maand als premier. Een maand van beproevingen. Zo moet hij kiezen of hij met Nazi Duitsland over een vredesverdrag wil onderhandelen of dat hij voor de idealen en de vrijheid van zijn natie wil vechten. Zijn overtuiging: “You can not reason with a tiger when your head is in its mouth.” Terwijl de Nazi’s West-Europa binnenvallen, heeft Churchill te maken met een onvoorbereid volk, een sceptische koning, zijn eigen politieke partij die hem tegenwerkt en de opdracht om ruim 300.000 Britse soldaten die vastzitten op het strand van Duinkerken, veilig naar huis te krijgen. Aan hem de zware taak het land achter zich zien te krijgen op een cruciaal punt in de wereldgeschiedenis.

Vrijdag 3 mei dus in De Stoomfabriek. Kaarten kosten 4 euro 50 en zijn verkrijgbaar via www.theaterdestoomfabriek.nl of bij Primera in de Prinsenstraat in Dalfsen. Aanvang: 20.00 uur.

Lees ook

Rode Kruis collecteweek

REGIO – Deze week is het de collecteweek van het Rode Kruis. Met een gift …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.