Home / / FOTO’S | Introductie van Vechtdalbox op de Boerenmarkt in Vilsteren

FOTO’S | Introductie van Vechtdalbox op de Boerenmarkt in Vilsteren

VILSTEREN – De weergoden waren het Vechtdal goed gezind. Een prikkend zonnetje ging vergezeld van een lekker briesje. Samen met de wethouders Jan Uitslag (Dalfsen) en Leo Bongers (Ommen), Maurits von Martels en Malik Azmani proostte Anieke van Wijnen van Vechtdal Marketing zaterdagmiddag tijdens de boerenmarkt in Vilsteren met een glas rosé op de introductie van de ‘Vechtdalbox’, gevuld met producten uit het Vechtdal.

Foto’s: Johan Bokma

De rosé is gemaakt van verschillende druivenrassen afkomstig van twee wijngaarden in de streek. Kenners omschreven de wijn als licht, fris, fruitig en ‘een allemansvriend’. Verder bevat de door cliënten van Philadelphia vervaardigde box onder andere kaas van Heileuver, bier van de ambachtelijke Vechtdalbrouwerij, jam en chutney. De introductie van de box gebeurde allemaal onder het toeziend oog van boeren, burgers en buitenlui die het mooie weer hadden aangegrepen om de markt te bezoeken en producten te kopen. Bij het ruiken van vers gebakken brood en ter plekke gerookte wilde zalmmootjes liep bij menigeen het water in de mond.

Van daaruit ging de stoet per elektrische trike naar de tuinderij van asperge- en fruitkweker Ernie van der Kolk die sinds kort is aangesloten bij de organisatie Vechtdal Boert Bewust ter promotie van streekeigen producten. Voorafgaand aan de proeverij met asperges onthulde Jan Uitslag het bord van Vechtdal Boert Bewust met daarop de naam van Ernie van der Kolk. Er viel een keur aan kleine gerechtjes te proeven. Onder meer de koks van De Barones, De Klomp en Grandcafé 1231 Ribs & Burgers presenteerden een keur aan kleine gerechtjes waarin de hoofdrol was weggelegd voor het witte goud uit het Vechtdal. Smullen geblazen!

Lees ook

‘Op het geniale af’ van Benedict Wells

Het Boek van de Week Francis Dean woont met zijn moeder in een trailerpark in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.