Home / / Film ‘Retour en Bretagne’ en Florien Hilgenkamp in theater de Stoomfabriek

Film ‘Retour en Bretagne’ en Florien Hilgenkamp in theater de Stoomfabriek

DALFSEN – Theater de Stoomfabriek aan de Vecht te Dalfsen brengt komend weekend een tweetal voorstellingen. Voor de filmliefhebbers wordt vrijdag 5 april ‘Retour en Bourgogne’ vertoond, een film over rijpende zielen en wijn. Op zaterdag 6 april verzorgen sopraan Florien Hilgenkamp en pianist Roberto Guijarro ‘Unlost’, een filmisch concert over tweespalt in de samenleving.

De rode draad in de film Retour en Bourgogne is een stukje touw in een boom, ooit onderdeel van een schommel. Regisseur Cédric Klapisch schetst een liefdevol portret van Juliette, Jean en Jérémie die met veel passie de wijngaard van hun overleden vader beheren, maar ondertussen hun eigen weg moeten zien te vinden. Aanvang: 20.00 uur. Kaarten kosten 4.50 euro.

Unlost

Met ‘Unlost’ verzorgen sopraan Florien Hilgenkamp en pianist Roberto Guijarro zaterdag 6 april in Theater De Stoomfabriek een filmisch concert over de kloof, oftewel de groeiende hedendaagse melancholie, vervreemding en angst tussen verschillende groepen in de samenleving.
De betoverende liederen van de Franse componist Olivier Messiaen worden live uitgevoerd tijdens de vertoning van de film ‘Unlost’ die scenarioschrijver en cineast Luciënne Venner speciaal toespitste op zijn muziek. De subtiele verwijzing naar het fenomeen stomme film werd tijdens het festival Movies that Matter in Den Haag gewaardeerd met de aanmoedigingsprijs. Aanvang: 20.30 uur. Kaarten kosten 17.50 euro .

Kaarten voor beide voorstellingen zijn verkrijgbaar via www.theaterdestoomfabriek.nl en bij Primera in de Prinsenstraat in Dalfsen.

Unlost.

Lees ook

S.V. Nieuwleusen helpt Stichting Hand in Hand

NIEUWLEUSEN – Afgelopen zaterdag staken spelers en kaderleden van het 1e elftal, bestuursleden en leden …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.