Home / / ‘Er zijn veel mooie rondjes te maken op de duofiets’

‘Er zijn veel mooie rondjes te maken op de duofiets’

OUDLEUSEN – ‘Doar kuj prima met noar Ommen. Goed voor mekaar.’ De heer Scherpenkate lacht terwijl hij afstapt. Hij was onlangs een van de eersten die, na de feestelijke presentatie van de duofiets, samen met zijn vrouw een rondje maakte op het plein bij ontmoetingscentrum De Wiekelaar.

Even daarvoor was de duofiets officieel gepresenteerd in het ontmoetingscentrum, waarbij Wim van Lenthe en kleindochter Sara het eerste rondje in de zaal reden. Het duo had de vaart er flink in tot hilariteit van de circa vijftig gasten, die hun hart vasthielden bij een bijna botsing met een pilaar in de zaal. Uiteindelijk gebeurde er niets, maar was wel duidelijk gemaakt dat het gebruik van de duofiets even wennen is.

De duofiets is aangeschaft door Plaatselijk Belang, die de afgelopen maanden flink actie heeft gevoerd om de benodigde circa negenduizend euro voor aanschaf van de fiets bij elkaar te krijgen. Zo werd onder meer een promotie filmpje gemaakt in het kader van de Rabo Clubactie, waarmee Plaatselijk Belang als regio-winnaar duizend euro wist te verdienen. Mede dankzij dat succes was het bedrag voor de aankoop van het rijwiel in no time bereikt. ‘En uiteindelijk nog flink meer. Fantastisch. Extra geld dat we gaan gebruiken voor verzekering, reparaties, het stroomverbruik van de fiets en zo meer,’ legde voorzitter Thijs Hogenkamp bij de presentatie uit.

De voorzitter gaf aan dat er geprobeerd wordt een stalling voor de duofiets te bouwen bij De Wiekelaar. ‘We hebben daarvoor al overeenstemming bereikt met het bestuur van het ontmoetingscentrum. Met een beetje hulp van de gemeente moet het uiteindelijk lukken om daar een nieuw gebouwtje voor de fiets te realiseren’. Totdat het zover is wordt het voertuig tijdelijk gestald bij de firma Stolte, waar de fiets ook gehaald en gebracht kan worden tijdens de openingsuren, tussen 9.00 en 18.00 uur. ‘Daarmee zijn de avonduren en de verhuur voor de zondag nog niet gedekt, maar we zijn druk bezig om daar een oplossing voor te zoeken,’ lichtte Hogenkamp de mogelijkheden van het gebruik van de duofiets toe.

De voorzitter riep iedereen op om er gebruik van te maken. Om de kosten hoeft niemand het te laten, want het bestuur van Plaatselijk Belang heeft besloten vooralsnog geen huurkosten voor het gebruik van de duofiets in rekening te brengen, maar een vrije gift van de gebruikers te vragen. ‘Mocht op termijn blijken dat dat niet werkt, dan moeten we een huurmodel bedenken.’ Reserveren van de fiets kan via een speciale website: duofietsoudleusen.nl. ‘Spoor mensen aan om er gebruik van te maken, maar wees ook zelf de initiator. Er zijn veel mooie rondjes mee te maken. Ommen, maar bijvoorbeeld ook Vilsteren is prima bereikbaar. We kunnen met de fiets over de stuw,’ aldus Hogenkamp.

Op de vraag of de duofiets ook over het pontje kan, kon hij nog geen antwoord geven. ‘Daar hebben we nog geen bevestiging van.’

Foto/tekst: Geke Lensen

Lees ook

‘Op het geniale af’ van Benedict Wells

Het Boek van de Week Francis Dean woont met zijn moeder in een trailerpark in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.