Home / / Eenrichtingsverkeer Raadhuisstraat Dalfsen week uitgesteld

Eenrichtingsverkeer Raadhuisstraat Dalfsen week uitgesteld

DALFSEN – De verkeerswijziging van de Raadhuisstraat in Dalfsen gaat pas in per 15 april. In eerste instantie was aangegeven dat deze vanaf 8 april zou gelden, maar door een aanpassing in de planning schuift het op.

De ruimte rondom de bouwlocatie aan het Waterfront is beperkt. Voor het behouden van een veilige werkomgeving wordt de bouwlocatie tijdelijk verruimd. Het wegvak op de Raadhuisstraat wordt daardoor smaller. Een aanpassing van de verkeerscirculatie is volgens de gemeente noodzakelijk.

Tot eind 2019 wordt eenrichtingsverkeer ingesteld voor de Raadhuisstraat in westelijke richting, tussen de Beltestraat en Eshuisstraat. Deze geldt voor het gemotoriseerde verkeer, fietsers kunnen beide richtingen wel blijven gebruiken.

Aangezien er in het weekend en tijdens de bouwvakvakantie geen bouwwerkzaamheden plaatsvinden geldt de maatregel alleen op werkdagen. De bouwhekken worden aan het eind van de werkweek verplaatst zodat twee-richting verkeer vanaf dan wel mogelijk is. Dat houdt in dat van vrijdag 16.00 uur tot maandag 06.00 uur én in de bouwvakantie van 29 juli tot 19 augustus er wel tweerichtingverkeer mogelijk is.

Wethouder van Leeuwen: “Deze tijdelijke aanpassing is noodzakelijk. Wij realiseren ons dat bewoners, ondernemers en bezoekers hier hinder van ondervinden. Wij proberen de overlast zo veel mogelijk te beperken en vragen om uw begrip”.

Lees ook

PB Dalfsen: aandacht voor de Rondweg

DALFSEN – Plaatselijk Belang dorp Dalfsen heeft signalen ontvangen dat de drukte op de Rondweg …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.