Home / / Dylan Schuurman uit Ommen beste fietstechnicus van Nederland

Dylan Schuurman uit Ommen beste fietstechnicus van Nederland

OMMEN – De 21-jarige Dylan Schuurman uit Ommen is tijdens de Skills Heroes vakwedstrijden in de RAI in Amsterdam uitgeroepen tot beste fietstechnicus van Nederland.

Dylan werkt vier dagen in de week bij Kokkie Bikes in Lemelerveld en bezoekt één dag in de week het ROC Twente in Hengelo. Samen met zijn vriendin heeft hij een bedrijf dat producten levert voor BMX -fietsen. “Dat ik zou winnen had ik niet verwacht! Dit is goed voor mijn ontwikkeling en het heeft ook meerwaarde voor mijn eigen bedrijf Enjoy the Ride BMX.” Hij hoopt na de zomer zijn opleiding aan het ROC afgerond te hebben.

Tijdens deze jaarlijkse vakwedstrijd voor mbo-studenten moest Dylan het opnemen tegen vijf andere finalisten. Verspreid over drie dagen kregen zij acht verschillende opdrachten voor de kiezen, variërend van het oplossen van een communicatiefout in een elektrische fiets tot aan het om-spaken van een wiel.
Op 22 maart kwam dan eindelijk de verlossing, de uitslagen werden bekend gemaakt. Enkele collega’s van Dylan waren aanwezig bij het evenement en mochten in alle glorie meemaken hoe ‘hun’ Dylan eerste was geworden en daarmee Nederlands Kampioen Fietstechniek werd.

De Skills Heroes vakwedstrijden worden georganiseerd om het belang van vakmanschap voor Nederland te onderstrepen, het beroepsonderwijs te promoten en jong, aanstormend vaktalent een podium te bieden hun ontwikkeling te tonen.

Lees ook

Lampie

Zóóó, het gaat gebeuren! Lang genoeg gewacht. Niks krantje lezen. Na een straf ontbijt met …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.