Home / / Duiven van Wolters leveren topprestatie

Duiven van Wolters leveren topprestatie

OMMEN – Voor een vlucht vanuit de Belgische stad Tongeren korfden de postduivenhouders van PV de Luchtpost vrijdagavond 164 duiven in. Door het buiige weer zaterdag in de ochtend werd de lossing uitgesteld tot de zonnetje door brak. Om 14.00 uur ging het sein op groen en kregen de duiven de vrijheid voor een tocht huiswaarts over hemelsbreed 203 kilometer.

Door de af en toe stevige zuidwestenwind wisten de duiven hoge snelheden te behalen. Dit keer was het de 328, een doffer van het bouwjaar 2018, die om 15.56 uur het hok van Gerard Wolters in het buurtschap Stegeren als eerste wist te bereiken. De winnende doffer behaalde een gemiddelde snelheid van 105 kilometer per uur. De eerste tien van het concours Tongeren: Gerard Wolters 1, 2, 3, 7 en 9; Jan van der Veen 4; Gebroeders Ramaker 5 en 6; Rieks Hazelhorst 8; Piet Harmsen 10.

Ook op deze wedvlucht presteerden de duiven uit Ommen rayonaal gezien, top. Op een deelnemersveld van 2227 deelnemende duiven behaalden zij de plaatsen 1, 5 en 7. De stemming in het duivenlokaal aan het Arrierflier was dan ook opperbest na deze vlucht op Koningsdag.

Lees ook

Uitreiking eerste nestkastje

DALFSEN – Ook dit jaar deelde de gemeente Dalfsen weer 1.000 gratis nestkastjes uit aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.